Image
WorldSupporter profile of EliseS
Image
Travel & Move: 
Tijdens mijn reizen naar Zuid-Afrika (met name Durban) en India heb ik veel van de plaatselijke armoede gezien.
Ik bedacht me dat het heel makkelijk is om dit aan je voorbij te laten gaan en weer door te gaan met je eigen leven. Mijn doel was om het jaar erop vaker organisaties en armen financieel te steunen, waar mogelijk. Uiteindelijk heeft de reis naar India zoveel indruk op me gemaakt dat ik heb besloten om een maand vrijwilligerswerk in Nepal te doen, waarin ik zo goed mogelijk de plaatselijke bevolking kan helpen door middel van de kennis die ik al door mijn studie farmacie heb opgedaan. Nu, na mijn reis naar Nepal, sta ik alweer te springen om opnieuw vrijwilligerswerk te gaan doen in een nog onbekend land. Nepal heeft een enorme indruk op mij achtergelaten. Hierover lees je dagverslagen in mijn eerste blogs.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd laat ik me maar al te graag inspireren door mensen die veel voor anderen hebben kunnen betekenen.
De documentaire over Bob Marley, die iedere dag zijn verdiende muziekgeld aan de armen die naar zijn huis kwamen heeft me geraakt. Het is geweldig om op zo'n manier iets voor een ander te kunnen doen en dat heeft me ook doen besluiten om te sparen voor een reis waarin ik meer voor de omgeving kan betekenen, zoals ik nu ga doen in Nepal. Daarnaast investeer ik graag in producten die verantwoord verkocht worden, door de beschadiging aan het milieu te compenseren of door de producten voor een eerlijke prijs te laten maken. Ik eet geen vlees, gezien dit ook erg slecht voor het milieu is. Van het voedsel waar dieren mee gevoed worden, kan namelijk een heel groot deel van het voedseltekort op aarde opgelost worden. Ook zorg ik ervoor dat ik niet onnodig plastic verbruik en lever ik oude kleding en schoenen altijd in bij het Leger des Heils. Ik lees ook graag blogs van andere mensen die wereldbijdragen leveren. Aanraders vind ik persoonlijk de blog van cecilecremer hier op wereldsupporter en de groene meisjes op facebook. Ook de site voordewereldvanmorgen.nl vind ik een interessante website. Ik heb daarnaast meegedaan aan Zero Plastic Week.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school heb ik meegedaan aan een sponsorloop voor Nicaragua, waarbij er geld opgehaald werd voor een goed doel.
Daarnaast werd een deel van mijn schilderijen verkocht voor het goede doel op zowel mijn basisschool als mijn middelbare school. Ook heb ik me op landelijk niveau al jong ingezet: ik heb voor het KNGF geleidehondenfonds een spreekbeurt gehouden op de basisschool. Dit heeft een gezin zo enthousiast gemaakt dat zij gastgezin werden en zo meerdere puppy's hebben klaargemaakt voor de geleidehondenopleiding. Ik heb bij de landelijke farmacievereniging aangekaart dat het leuk zou zijn als zij ook iets op gebied van vrijwilligerswerk zouden kunnen gaan doen. Daarom hebben zij sinds dit jaar een project opgezet, waarbij studenten naar Rwanda kunnen gaan. Ook heb ik Farmacie Mondiaal laten komen spreken op een wetenschappelijke dag voor farmaciestudenten wat ik organiseerde, zodat zij ook meer bekendheid konden krijgen. Op deze dag werd het eten geleverd door Sodexo, zij leveren geheel fair trade voedsel. Daarnaast ga ik iedere dag naar de Universiteit met een dopper en neem ik mijn eten niet meer mee in plastic zakjes. Zie ook hierover meer op mijn blog.
Help & Change: 
In oktober 2013 ben ik naar Pepsi Cola (Nepal) gegaan om hier vrijwilligerswerk in een apotheek te doen. Ik heb hier o.a.
een hepatitis B vaccinatieprogramma opgestart, een school en apotheek opnieuw geschilderd en verbandmiddelen en handschoenen aan een plaatselijke kliniek gedoneerd. Na mijn reis ben ik op verschillende manieren actief betrokken geweest. Ik heb zo bijvoorbeeld ook op een veiling voor het longfonds een fotoreportage die ik zelf maak laten veilen. Daarnaast stond er een interview van mij in het landelijke farmacie studenten tijdschrift en ook in het PMA magazine over mijn vrijwilligerswerk in Nepal. Ik heb ook voor giro 555 gebeld voor de ramp in de Filipijnen. Ik heb met Koningsdag een kraampje gehad voor Artsen zonder Grenzen met Anke Derks en zo geld opgehaald. Daarnaast zit ik in Team Nederland van Sailing Dentist. Ik heb de website gemaakt en schrijf over en voor Sailing Dentist. Met mijn dispuut organiseer ik ook activiteiten om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Meer acties die ik gedaan heb kun je terugvinden in mijn blogs.
Work & Initiate: 
Ik heb door te werken naast mijn studie veel gespaard voor mijn reis naar Nepal. Daarnaast probeer ik mee te doen aan acties om geld op te halen voor verschillende goede doelen die mij aanspreken.
Zie voor voorbeelden mijn agenda en mijn blogs.
My Latest Activity