Het aftellen kan beginnen!

Vol verbazing keek ik in mijn agenda en zag ik dat ik nog maar 2 weken heb voor ik naar *Nepal, Kathmandu* zal gaan reizen. Nu kan het aftellen eindelijk beginnen... Mijn visum is geregeld, *mijn paklijst wordt groter en groter* en de eerste documenten van de organisatie daar lagen deze week al op de deurmat. Het begin van mijn spannende avontuur is echt in zicht. Een dubbel gevoel, want steeds meer besef ik hoe erg ik mijn leventje hier in Nederland waardeer. Toch heb ik het idee dat het nu echt de beste tijd is om een steentje bij te kunnen dragen in een land waar mensen niet zoveel keuzes kunnen maken. Daar is het met name belangrijk dat er iedere dag eten voor iedereen is en dat je een plek hebt om te slapen. Iets wat hier vrijwel vanzelfsprekend is! Misschien weet niet iedereen van jullie wat ik precies ga doen. Ik zelf moet eerlijk bekennen dat ik ook niet precies weet wat me te wachten staat! Ik zal eerst 4 dagen deelnemen aan een soort 'inburgeringscursus' georganiseerd door VSN (Volunteer Society Nepal). Op deze manier leer ik iets over de taal en cultuur en zal ik al kleine uitstapjes in Kathmandu zelf maken. Daarna zal ik afreizen naar de vallei van Kathmandu waar mijn gastgezin en de apotheek waar ik zal gaan werken is. Om precies te zijn in de wijk Pepsi Cola. De apotheek is verbonden aan een kliniek en voorziet de mensen daar van de medicijnen die ze nodig hebben. Gemiddeld komen er 40 tot 50 patiënten per dag voor diverse medische klachten. De meest voorkomende klachten zijn luchtweginfecties (astma en bronchitis), maag-darm problemen en huidziekten. Ik ben erg benieuwd of ik overeenkomsten kan zien in de therapie. Ik hoop jullie ook iets over de grote verschillen te kunnen vertellen. Wat ik van de organisatie weet is dat er een *tekort is aan verbandmiddelen en digitale thermometers*. Ik hoop dat ik aan het eind van mijn reis kan opmaken wat er echt nodig is en ter plekke nog een aantal spullen voor de apotheek kan aanschaffen. Vandaag en gisteren heb ik voorbereidingstrainingen gedaan. Donderdagavond heb ik geleerd over de verschillende millenniumdoelen bij de JoHo MilleniumDoen! training. Daarnaast heb ik te horen gekregen hoe ik een heel klein eigen aandeel kan hebben in deze doelen. Dit klinkt natuurlijk in eerste instantie niet als iets wat haalbaar is. Maar aan de andere kant, de belangrijke mensen van de VN hebben alleen bedacht wat de millenniumdoelen zijn en zullen ter plekke niet actief zijn. Dus wat dat betreft denk ik dat iedere vrijwilliger best een beetje trots op zichzelf mag zijn en vooral door moet gaan met de handen uit de mouwen steken! Vandaag heb ik de training bij stichting Muses gevolgd. Ik heb hier met name geleerd hoe ik me het beste als vrijwilliger kan gedragen en hoe ik met de cultuurverschillen om kan gaan. Ik hoop dat ik me nu zo goed mogelijk heb voorbereid en klaar ben voor mijn reis. Ik zal goed bijhouden hoeveel er gestort is en jullie met deze blog laten weten wat ik van het geld gedaan heb door middel van foto's. Alvast heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog en jullie enthousiasme! Liefs, Elise

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Spannend! Inderdaad, je mag

Spannend! Inderdaad, je mag best trots zijn op je werk! Het werking in een apotheek klinkt ook leuk. Hoe lang ga je daar heen?
 
Hou ons op de hoogte!

Dankjewel, Dennis! Ik ga voor

Dankjewel, Dennis! Ik ga voor een maand naar Nepal en vertrek zondag a.s. Ik hoop jullie daar vanuit een internetcafé op de hoogte te houden ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of EliseS
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
15 2
Selected Categories