Online winkelen schaadt het milieu

Het online winkelen is razend populair. Wat veel mensen niet weten is dat het een enorme impact heeft op het milieu. Met name het aantal verzendingen en ook het retourneren van producten zorgt voor een hoge CO2-uitstoot. 60% van alle aankopen wordt namelijk teruggestuurd. Dit blijkt uit de studie van de Nederlandse Expertgroep Ecologie.

Als alternatief zou je ook in plaats van retourneren ervoor kunnen kiezen de kleding aan een goed doel te geven of te ruilen met vriend(inn)en. Belangrijk is ook tevoren te bedenken of er een grote kans is dat de kleding je past (strakke broeken staan erom bekend niet altijd te passen) en of je het wel echt nodig hebt.

Het Institute of Engineering and Technology van de Universiteit van Newcastle deed hier in 2010 al onderzoek naar. Hieruit bleek dat online winkelen pas bespaart op de CO2-emissies als daarmee 3,5 winkeltripjes worden uitgespaard, 25 bestellingen tegelijk worden afgeleverd of de afstand naar het winkelcentrum meer dan 50 kilometer is.

Als alternatief kun je in plaats van retourneren ervoor kiezen de kleding aan een goed doel te geven of te ruilen met vriend(inn)en. Maar wat mij betreft ga ik nog vaak dagjes met mijn vriendinnen de stad in, in plaats van nog meer uren achter het beeldscherm van mijn computer te zitten. En zeg nou zelf, lekker een dagje naar de stad (met de fiets of OV) is toch hartstikke leuk?

Bronnen:
httppublic://blog/shoppen11_0.pngwww.joop.nl/groen/detail/artikel/25106_online_shoppen_schaadt_het_milieu/
httppublic://blog/shoppen11_0.pngwww.automatiseringgids.nl/nieuws/2010/38/online-shoppen-slecht-voor-milieu

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Heh, nooit over na gedacht.

Heh, nooit over na gedacht. Laat die Amazon drones maar komen! Best of both worlds.

Ik weet niet wat het energie

Ik weet niet wat het energie verbruik van die vliegtuigjes, Dennis. Probleem blijft wel het terugsturen dan ;-)

toch denk ik dat over beide

toch denk ik dat over beide wel iets te zeggen is, immers moeten de kleren ook naar de winkels vervoerd worden en dit wordt ongeveer wekelijks gedaan, wellicht zou een goede oplossing zijn om ook maar 1 keer per maand ofzo van een hele gemeente/stad de bestellingen van iedereen te laten leveren want dan zou er slechts een keer vervoer moeten plaatsvinden en dat je het dan op een ophaalpunt moet afhalen, maar goed als als als.. ;)

Dat ben ik niet helemaal met

Dat ben ik niet helemaal met je eens, deze partij kleding wordt naar 1 filiaal gebracht, terwijl kledingstukken anders naar verschillende mensen gebracht moet worden. Bovendien gaat het retourneren een stuk spaarzamer, gezien dit rechtstreeks terug naar het filiaal gebracht wordt en vanuit hier direct weer verkocht kan worden.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4