PEACE: Vrede begint op je bord

Vrede begint op je bord, ik ben het ermee eens. Het is best gek dat we met kerst gezellig en feestelijk met elkaar willen zijn. Voor sommigen begint het feest door naar de kerk te gaan om daarna met elkaar te eten, maar daarbij al jaren traditiegetrouw die enorme kalkoen of een andere te grote hoeveelheid dierlijk eten op tafel willen serveren. Om vervolgens vaak zeker de helft weer weg te gooien en op tweede kerstdag weer een andere, culinair bereidde diersoort naar de tafel te verplaatsen.

Ik was daarom blij verrast dat ik op Utrecht Centraal station deze posters aantrof. Ik hoop van harte dat mensen zich nog eens achter de oren krabben als ze het boodschappenlijstje voor kerst dit jaar maken en moeten bedenken wat ze dit jaar eens gaan eten. Misschien is vegan eten wel een te grote stap, maar wat zou het al helpen als we eens bedachten hoeveel we nou echt daadwerkelijk opeten of eens een gerecht zonder vlees serveren.

In een van mijn eerdere blogs schreef ik al hoe groot de impact van consumeren van vlees is op het milieu en dus op de wereld. Ik hoop dat jullie er dit jaar ook nog eens bij stil staan en je laten inspireren door nieuwe recepten. Je vindt veel vernieuwende recepten op www.vegankerst.nl. Hele fijne en misschien wel vegan kerstdagen toegewenst!

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland, stagelopen of onderzoek doen? Check welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn via de JoHo Insurances Foundation, of bereid je vertrek naar het buitenland voor

Study or work abroad: check your insurance options

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Helemaal mee eens, vooral het

Helemaal mee eens, vooral het weggooien van halve dierenlijken is decadent.

Bedankt voor je reactie Rieni

Bedankt voor je reactie Rieni Otten ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2