Title: Mijn zoektocht naar eerlijke kleding, met tips voor starters!
Mijn zoektocht naar eerlijke kleding, met tips voor starters!

Mijn zoektocht naar eerlijke kleding, met tips voor starters!

Media of EliseS
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Mijn zoektocht naar eerlijke kleding, met tips voor starters!

Mijn zoektocht naar eerlijke kleding, met tips voor starters!

Zoals ik al eerder schreef, is een van mijn doelen op zoek gaan naar een verantwoorde manier om te winkelen. Nu ben ik heel erg fan van de winkel 'WAAR' op de lijnmarkt in Utrecht. Deze winkel heeft een groot assortiment aan fair trade producten en ook de nodige inspirerende boeken. Ik stuitte op het boek 'Talking Dress' van Marieke Eyskoot. Aangezien de feestdagen eraan komen, staat dit boek bovenaan mijn verlanglijst! Ik hoop dat het boek net zo inspirerend is als het praatje wat ze in het youtube filmpje geeft. De schrijfster van het boek kwam onlangs ook op EenVandaag:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1381073

In deze uitzending vertelt ze over het akkoord van Bangladesh, waarbij verschillende winkelketens getekend hebben dat een objectief panel het merk goedkeurt op goede werkomstandigheden voor de mensen die de kleding maken. Grote ketens als Prenatal, Wibra en Coolcat ondertekenden dit verdrag niet, dus de kans is groot dat de omstandigheden hier niet aan de eisen voldoen!

In het filmpje maakt ze wat mij betreft een heel goed punt. Wij willen als consument kleding dragen die gemaakt is door mensen in goede werkomstandigheden! De kledingbedrijven moeten dus in deze omstandigheden investeren in plaats van hierop bezuinigen om kleding voor een lagere prijs te kunnen verkopen.

Ook heeft ze een hele leuke app met eerlijke winkels met dezelfde naam als het boek. Hier vind je niet alleen informatie waar je eerlijke kleding kunt kopen, maar ook andere verantwoorde winkels worden hier gepresenteerd.

Dankzij dit filmpje kwam ik ook terecht bij www.stoerevrouwen.nl en heb ik direct de facebookpagina geliked (overigens heeft talking dress ook een facebookpagina!). Ik ga me ook aanmelden op hun site, zodat ik meer te horen krijg over de verschillende acties. Zij voeren namelijk directe actie met een positieve insteek voor eerlijke kleding. Het zal nog wel even duren voor mijn hele kledingkast uit eerlijke kleding bestaat, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet!

Hebben jullie nog meer tips of handige apps? Ik ben erg benieuwd, want voor mijn gevoel waan ik me in een totaal nieuwe wereld!

Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]