Wereldsupporten kan overal en altijd!

Gek genoeg merk ik steeds meer dat je op veel verschillende manieren een steentje bij kan dragen aan een betere wereld. Misschien ligt het ook een beetje aan de tijd van het jaar, maar het begint me nu pas echt op te vallen. Omdat ik vaak door blogs van andere wereldsupporters mijn inspiratie voor een nieuwe bijdrage krijg, wil ik graag mijn wereldsupportactiviteiten met jullie delen!

Gisteren was ik bijvoorbeeld met een goede vriendin van me mee naar een WinterBBQ voor Serious Request georganiseerd door de Ideeënfabriek in Uden. Hier werd natuurlijk lekker gegeten, waarvan de opbrengst grotendeels naar het goede doel ging, maar er waren veel bedrijfjes die hun eigen werkzaamheden veilden voor het goede doel. Dit is natuurlijk een geweldig initiatief en er werd ook een heel mooi bedrag opgehaald. Ik denk ook dat ik hier zelf wel wat van geleerd heb. Door middel van je eigen werkzaamheden kun je het goede doel extra onder de aandacht brengen en je kunt ook door te werken een goed doel steunen (in plaats van achteraf te doneren).

Daarnaast heb ik alvast milieu/wereldbewuste voornemens voor het nieuwe jaar. Ik ga namelijk niet meer mijn brood en drinken in iets van plastic meenemen, maar in meer verantwoord materiaal. In mijn favoriete fair trade winkel (WAAR op de lijnmarkt in Utrecht) heb ik een (leuke roze) dopper gekocht. Zie voor meer informatie www.dopper.nl. Door deze te steunen stimuleer je niet alleen je eigen drinkwatergebruik, maar je verbetert ook de drinkwatervoorzieningen in Nepal. Daarnaast vond ik ook een nieuwe manier om je brood in te 'vervoeren': de keep and leaf lunchskin (httppublic://blog/fondue_0.jpgwww.ditiswaar.nl/collectie/koken-tafelen/tafelaccessoires/lunchskin-l-grafische-print). En je kan hem gewoon afwassen of in de vaatwasser stoppen! Daarnaast hoop ik ook nog meer op het licht uitdoen te letten en niet te lang onder een hele warme douche te staan. Ik ben benieuwd en hoop dat ik het vol ga houden...

Ik heb deze week ook mijn dispuut te eten gehad en twee leuke recepten uitgeprobeerd. Vooral de eerlijke chocoladefondue (gemaakt met Tony's Chocolonely) viel bij ons allemaal heel erg in de smaak (en het is nog eens een makkelijk toetje ook)! Het andere gerecht was lekker gezond en smaakvol, dus dat compenseerde het toetje weer mooi... De recepten vind je hier:
- httppublic://blog/fondue_0.jpgwww.lekkerensimpel.com/2013/11/07/fairtrade-kokosrijst-met-paprika-en-ananas/
- httppublic://blog/fondue_0.jpgwww.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=282433&userid=177531
Een wijntip is de biologische wijn van de Albert Heijn, die daarnaast ook eerlijk is!

Ik was een paar weekenden terug in Berlijn en dat was natuurlijk de tijd om de kerstmarkt daar te bezoeken. Wij zijn naar de kerstmarkt in Neuköln geweest. Het was echt zo leuk om te zien dat veel mensen daar voor een goed doel spullen of eten verkochten. Natuurlijk hebben we daar lekker gegeten en ik heb ook een heel lief kersthuisje van gingerbread gekocht. We zouden dit eigenlijk in Nederland ook veel meer moeten doen, want het is zo gezellig en in combinatie met het steunen van goede doelen een leuk uitje.

Wie een beetje bezig is met kleding heeft waarschijnlijk ook wel het schokkende nieuws over de angora konijnen gehoord. Ik heb een petitie hiertegen getekend voor het merk ZARA wat nog steeds behoorlijk dieronvriendelijk met de konijnen omgaat en de angora productie niet stopt. De petitie vind je hier: httppublic://blog/fondue_0.jpgaction.sumofus.org/a/topshop-angora-rabbit/5/2/?sub=taf.

Ook schrok ik toen ik hoorde dat de Nederlandse banken niet goed omgaan met mensenrechten. Via deze website kun je je eigen bank hierop aanspreken door ze een brief te versturen: httppublic://blog/fondue_0.jpgwww.eerlijkebankwijzer.nl/thema%E2%80%99s-sectoren/themas/mensenrechten/.

De dood van Nelson Mandela heeft natuurlijk ook mijn aandacht gekregen. Een moment om terug te kijken op wat hij allemaal heeft kunnen bereiken door er altijd voor te blijven gaan. De nieuwe film 'Winnie Mandela' vond ik ook echt een aanrader als je meer wilt zien over zijn leven.

Om mijn blogbericht toch positief te eindigen wil ik jullie nog vragen of jullie ook goede (worldsupporter)voornemens hebben en andere leuke recepten met me kunnen delen!

Image
Follow the author: EliseS
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuk blog Elise! Sorry voor

Leuk blog Elise! Sorry voor de laate reply, heb 2 weken vrij gehad en heb veeeeelste veel tijd in mijn bed rondgebracht. Ik ben van plan weer wat vaker mijn chocola en thee bij Fair Trade winkels te kopen. Op die manier help je:
1. Boeren in ontwikkelingslanden
2. Kleine winkelketens.
3. Jezelf, want Fair Trade chocola en thee is 'super' lekker!

Haha, dat is altijd een goed

Haha, dat is altijd een goed voornemen, Dennis! Maar natuurlijk wel met mate, anders moet je volgend jaar je weer voornemen dat je naar de sportschool moet gaan ;-)

wat een leuke recap op al je

wat een leuke recap op al je verschillende acties :) ik ben even een tijdje uit het "commenten" geweest, eindprojecten, helse tentamen weken en dat soort zaken, maar jou blog inspireert me weer om lekker te wereld supporteren

Ah, dankjewel voor je grote

Ah, dankjewel voor je grote compliment, Cecile! Ik merk ook nu mijn studie weer volop begonnen is (ik ben net met mijn driejarige master begonnen), dat het lastig is om alles bij te houden. Toch maakt het me erg blij om mijn ervaringen te delen en veel inspiratie dankzij andere wereldsupporters op te doen! Dat voelt toch wel als een ontspanning tussen al het studeren door ;-) Maar inderdaad, ik zou het ook leuk vinden als ik meer op andere blogs kan reageren en dat schiet er bij mij ook wel eens een beetje in (excuses!)...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4