Sinterpost op rijm (uiteraard) uit... Quito (?)

Beste Sint, u weet,
ik ben dit jaar niet in de buurt.
En ik weet niet
of pakjes-Piet
ooit iets naar Quito stuurt.
Maar ik wil toch vragen,
en ik vraag het niet voor mij:
al is het raar,
ga ook dit jaar
mijn huisje niet voorbij.

Al wordt ook ú vast bij de post
per kilo opgelicht,
en zijn wat ik vraag
aan u vandaag
slechts dingen van gewicht.

Toch hoop ik dat u een manier
voor pakjesavond vindt,
voor een pakket
uit Holland met
de groeten van de Sint.

Ik vraag een grote doos geluk
voor alle mensen hier.
Een meter
bij een meter,
mag het zijn... een stuk of vier?

Eén is voor de kinderen,
de sterksten wel misschien.
Ze laten ons het groot geluk
in kleine dingen zien.

Eén is voor hun ouders,
en speciaal die met een piek
in bloeddruk, suiker,
dingen die we zien in de kliniek.

Eén voor mijn collega's
met plezier en met verdriet.
Want het is fijn
om hier te zijn,
maar soms is het dat niet.

En de laatste? Voor mijn ouders,
en mijn broers en bovendien
mijn vrienden daar,
die ik dit jaar
en langer zelfs niet zal zien.

Zeg hen dat het goed gaat
en dat ik nog even blijf,
en dat ik dan
zo snel ik kan
persoonlijk aan hen schrijf.

Doe er ook een knuffel bij van mij
als klein gebaar.
Dat was het wel,
ik ga nu snel,
ik spreek u volgend jaar!

Vond je het leuk om dit bericht te lezen of juist niet? Laat het me weten met een duimpje omhoog en/of een reactie! Wil je meteen weten wanneer ik een nieuw verhaal post, klik dan op de ¨volg deze blogger¨-knop onderaan... Thanks!

Voor mijn project Imagine all the people werk ik in 2,5 jaar in verschillende landen als vrijwilliger en schrijf ik minstens elke maand een stukje over mijn ervaringen in verhaal-vorm. Op die manier wil ik proberen om mensen met elkaar in contact te brengen, om hun blikveld een beetje te verruimen zodat ze zich wat meer bewust worden van hun eigen positie in die wereld. Via verschillende media probeer ik zo de doelen van het project te bereiken: de wereld een beetje beter maken en anderen inspireren om op hun manier hetzelfde te doen.

Wil je meer weten over dit project (wat doe ik precies, waarom en hoe) wil je weten wie ik eigenlijk ben, of wil je me volgen (met álle foto´s bij mijn verhalen) kijk dan eens op: httppublic://blog/sint_0.jpgtinkywong.webnode.nl of vind project Imagine all the people op facebook. www.facebook.com/pages/Project-Imagine-all-the-people/210147532462086 Groetjes uit Ecuador!

Image
Follow the author: Nelly2012
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

hahahha, fijne 5 december!!

hahahha, fijne 5 december!!

Hoor de wind waait door de

Hoor de wind waait door de bomen. Net code rood, noodsignaal afgegeven hier in Nederland.
Stormt als een gek. Fijne Sinterklaas Nelly.

Re: hahahha, fijna 5 december!!

Thanks Coosje! Anders dan dit bericht misschien doet vermoeden, valt het erg mee met de Sinterklaas-heimwee... het is simpelweg geen weer voor pepernoten en taaitaai! :P Dankjewel voor je reactie, ook een fijne pakjesavond gewenst!!

Re: Hoor de wind waait door de

Echt waar?? Hier was het vandaag (toevallig) zonnig en zo n 23 graden ;) ... maar je weet hier nooit of het vanmiddag niet ineens met bakken uit de lucht komt en de temperatuur meteen 10 graden zakt! Ik denk dat ze hier sowieso geen code rood kennen, tenzij voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ;)

Jij ook een fijne Sinterklaas, Dennis, en dankjewel voor je berichtje hier weer! In plaats van pakjesavond is het voor mij de-avond-voor-het-feest-van-Quito vanavond, dus toch ouderwets gezellig (hoop ik) op 5 december. Tot snel weer!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4