Nelly's “oh nee”-momenten in Quito top 56

Na een half jaar hier in Ecuador (oeps, alweer drie maanden te laat! :P), is dit mijn Quito 'oh nee!'-momenten top 56 uit de categorieen: alledaags Ecuadoriaans, logistiek in Quito, veiligheid en paranoia, plezier met peuters en ecuadorianen algemeen en dienstverlening... Veel plezier, met groeten uit... Quito dus! **ALLEDAAGS ECUATORIAANS** - … oploskoffie. (Jep, dat is nummer 1!) - … geen wc papier - … ze zeiden “zeker weten”… geen idee dus. - … er staat weer varkenshuid op het menu - … reggaetón. Aaaargh!! (Een soort Ecuadoriaanse hiphop, extreem populair en dus te horen in de bus, de supermarkt, de taxi en op straat) - … het regent en ik wil met de taxi (gemiddelde wachttijd: 1,5 uur) - … het regent en ik heb geen jas of paraplu omdat het net nog 27 graden was. En zonnig. - … het regent dus de weg waar ik langsloop is nu een beek van 20 cm diep en er komt een bus aan met 50 km/h. Die zal toeteren (uiteraard) maar niet remmen. - … regen… (geloof me, dat op zich is al genoeg voor een ¨oh nee!¨-moment hier…) - … een rij / file - … er was iets niet helemaal goed met de kip / vruchtensap / yoghurt… - … en het doortrek-systeem van mijn wc heeft het net begeven. (echt waar) - … het wordt alweer donker - … oplos-capucchino??? **LOGISTIEK IN QUITO** - … uche, uche… bus. - … er is geen water in ons lokaal op de markt… - … en we hebben 25 kinderen die moeten plassen, tanden poetsen en/of handen wassen. En met dorst, uiteraard. Allemaal meer dan normaal vandaag. - … het is zaterdag en ik heb honger (bijna alles is dicht) - … het is zondag en ik heb honger. - … ik was te laat met in de ecovia stappen en nu zit mijn voet vast in de deur... - … tot we bij de volgende halte zijn (echt waar) - … een pakket van 5 kg naar huis sturen kost 128 dollar. - … de buschauffeur is met zijn verkeerde been uit bed gestapt. - … ik heb net twee uur verhalen zitten typen in het internetcafe en nu loopt mijn computer vast - … ik heb net twee uur verhalen zitten typen in het internetcafe en nu is er geen internet in de hele wijk, dus ik kan ze niet naar mezelf opsturen. Nee, ik heb geen USB. - … ik moet beltegoed kopen om onze reisplannen voor morgen te overleggen, maar er is nog steeds geen internet in de hele wijk, dus de winkels hier kunnen niet opwaarderen. - … de hele wijk zit zonder stroom… tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd van Ecuador. - … ik moet ergens heen waar ik nog nooit geweest ben, en het adres is hier: het dichtsbijzijnde kruispunt, zonder nummer. - … ik belde naar huis en ik was even de zeven uur tijdsverschil vergeten (Sorry! Fijn om weer eens van me te horen, toch?? :P) - … er staat iemand naast me in de bus die me wil bekeren tot het Christendom… - … en ik moet nog 12 haltes (echt waar) **VEILIGHEID EN PARANOIA** - … mijn telefoon is gejat - … ik heb alleen een biljet van 20 dollar (4 van de 5 keer onbruikbaar; “ik heb geen wisselgeld”. In Nederland zouden we zeggen: “dat is niet mijn problem”, maar hier is het dat wel.) - … mijn biljet van 20 dollar is gejat… oh, en mijn telefoon ook. - … dit is niet bepaald de meest gezellige wijk van de stad… - … en het is donker … - … dus ik ga beter niet alleen over straat, maar het is negen uur geweest, dus ik ga beter ook niet alleen met de ecovia… - … en ik zie zo snel geen officiele taxi… - … dus nu weet ik niet of het erger is om hier op straat te blijven staan of in een onofficiele taxi te stappen?? Help…! ;) **PLEZIER MET PEUTERS** - … Chris (5) sjouwt in een onbewaakt moment in zijn eentje zijn broertje (2) de betonnen trap voor het klaslokaal - … Dami vergeet tijdens het plassen wat hij aan het doen is: hij raakt de wc zelf, de muur, de vloer en de deur. - … Juan laat zijn appel over de grond rollen om hem vervolgens op de pakken en hem gewoon weer in zijn mond te stoppen. Hmmmm. - … na mijn knuffel met Mel en John kunnen zowel mijn trui als mijn broek in de was. - … onze vriendjes hebben stoepkrijt in onze enige waterfles gedaan tijdens “parkdag”: 24 rennende kinderen, warm en zonnig. - … Jordi rolt met zoveel plezier de helling af dat je zelf ook bijna vergeet dat de geimproviseerde wc zich daar onderaan bevindt. (parkdag) - … Kevin heeft de hele dag over de vloer gekropen, in zijn neus gezeten en dieren geaaid en nu stopt hij met zijn kleine vingers popcorn in je mond. Hmmm!! - … de kleine die je net op schoot neemt, heeft een natte broek. - … ruzie, huilen, bloedneus… het is weer zo n dag. **ECUADORIANEN EN DIENSTVERLENING** - … ik heb iets doorgestreept op een “officieel” formulier en nu moet ik het hele formulier opnieuw invullen. - … een groep ecuadoriaanse bouwvakkers / politiemannen / taxichauffeurs die zich zitten te vervelen in de straat waar ik door moet. - … ik heb iets nodig van een (overheids-)instelling of organisatie - … daar komt een beveiligingsman met een mitrailleur uit het lunchcafe gestapt - … weer zo'n Ecuadoriaan die in zijn vorige leven Brad Pitt was… (of.. wacht! Is hij nog steeds Brad Pitt???) - … of een sjeik met een harem … - … of die denkt dat mensen hier uitsluitend naar toe komen om een Ecuadoriaan mee naar huis te nemen. - …. een beveiligingsbeambte / politieman / kantoormedewerker met een minderwaardigheidscomplex. Verder alles goed hier! :D **Vond je het leuk om dit bericht te lezen? Laat het me weten met een duimpje omhoog en/of een reactie! Wil je weten wanneer ik een nieuw verhaal post, klik dan op de ¨volg deze blogger¨-knop onderaan... Thanks!** *Voor mijn project Imagine all the people werk ik in 2,5 jaar in verschillende landen als vrijwilliger en schrijf ik minstens elke maand een stukje over mijn ervaringen in verhaal-vorm. Op die manier wil ik proberen om mensen met elkaar in contact te brengen, om hun blikveld een beetje te verruimen zodat ze zich wat meer bewust worden van hun eigen positie in die wereld. Zo probeer ik de doelen van het project te bereiken: de wereld een beetje beter maken en anderen inspireren om op hun manier hetzelfde te doen.* *Wil je meer weten over dit project (wat doe ik precies, waarom en hoe) wil je weten wie ik eigenlijk ben, of wil je me volgen (met álle foto´s bij mijn verhalen) kijk dan eens op: httppublicpublicpublic://blog/san_roque_vendedor_0.jpgblog/san_roque_kids_0.jpgblog/quito_skies_1_0.jpgtinkywong.webnode.nl of vind project Imagine all the people op facebook.* www.facebook.com/pages/Project-Imagine-all-the-people/210147532462086 Groetjes uit Ecuador!

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

:)

ha ha wat een super leuke blog, ik heb me echt bescheurd tijdens het lezen hiervan.

xx

:D Thanks cecile! En al ben

:D Thanks cecile! En al ben ik inmiddels dus alweer een half jaar hier, ik kom nog elke dag dingen tegen waar ik om moet lachen... bijzondere stad, Quito, houdt het spannend :D Dankjewel voor je reactie, ik moet snel maar weer iets posten! :D Saludossss!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
746 2