Vrijwilligersplaats in Quito, over 4 weken!

Jaja, ik heb voor 3 maanden vrijwilligersplek in de hoofdstad van Ecuador, bij de organisatie CENIT. Dit is geen organisatie die ik in de wereldsupporter- of Joho-lijsten heb kunnen vinden, maar er zijn een paar dingen waar ik erg blij mee ben:
- de organisatie is 20 jaar geleden opgezet door de nonnen, in een poging om het toenemende aantal 'working children' in Quito te helpen. Geen commerciele inslag dus, en begonnen door de plaatselijke bevolking zelf.
- ze werken nu met Ecuadoriaanse professionals en vrijwilligers, en natuurlijk met internationale vrijwilligers om hun organisatie aan te vullen.
- voor de meeste vrijwilligersplaatsen geldt dat je minstens 3-4-6 of 12 maanden moet blijven, om continuiteit te waarborgen en te zorgen dat je als vrijwilliger ook echt iets kunt betekenen.
- ze willen minstens een maand van tevoren je aanvraag en CV ontvangen, en ze hebben introducties over het werk voor nieuwe vrijwilligers in de organisatie
- ze hebben een uitgebreide collectie aan projecten om een zo volledig mogelijke ondersteuning te bieden: onderwijs, voorlichting, buitenschoolse activiteiten, gezondheidszorg, sociaal werk, huiswerkbegeleiding, sport, muziek... en allemaal gericht op de kinderen én hun families en omgeving.
- ze vragen enkel een eenmalige donatie van 75 dollar voor de projecten, geen honderden euro's om vrijwilligerswerk te mogen doen. Accomodatie en eten is dus voor eigen rekening, géén goedkoop-op-vakantie-werk dus.
- ik kan als 5e jaars geneeskunde student aan de slag als 'clinic volunteer' waarbij ik wél zelfstandig dingen kan doen om te helpen, maar geen verantwoordelijkheden krijg die ik in Nederland ook niet zou mogen dragen.

Wie graag meer wil weten: kijk op httppublic://blog/cenit_0.jpgwww.cenitecuador.org/en/about

Voor meer informatie over het kiezen van vrijwilligers-projecten, kijk dan heel zeker naar deze artikelen!
httppublic://blog/cenit_0.jpgwww.guardian.co.uk/commentisfree/2010/nov/14/orphans-cambodia-aids-holidays-madonna
httppublic://blog/cenit_0.jpgwww.telegraph.co.uk/expat/expatlife/9055213/Orphanage-tourism-help-or-hindrance.html
httppublic://blog/cenit_0.jpgwww.huffingtonpost.com/daniela-papi/voluntourism_b_1525532.html

Voor mijn Project Imagine all the people ga ik in 2 jaar in verschillende landen 3 maanden vrijwilligerswerk doen bij verschillende projecten. Door op een leuke manier verhalen te schrijven over dingen die ik meemaak, hoop ik de wereld een beetje groter te maken. Zo kunnen we onszelf beter zien als een deel ervan, en hopelijk krijgen anderen zo ook zin / zien ze de mogelijkheden om zelf óók iets bij te dragen. Als je benieuwd bent naar het hele plan, de verhalen en/of nieuwtjes, kijk op: httpspublic://blog/cenit_0.jpgnellyontour.wordpress.com/

Image
Follow the author: Nelly2012
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]