Image
WorldSupporter profile of cecilecremer
Image
Travel & Move: 
Van alle dingen die ik in de Wereld heb gezien, heeft "The Village of Hope" het meeste indruk op mij gemaakt.
Een gemeenschap die in India niet bestaat, een gemeenschap die zelfs als zo een paria's worden gezien, dat ze buiten het kassenstelsel vallen. Een gemeenschap die echter zo hard willen werken voor hun bestaan, die hun bijdrage willen leveren en die hun kinderen een goede toekomst willen bieden. Anderzijds ook reminder dat een wereldbijdrage leveren niet enkel het sponsoren van instellingen is, maar voornamelijk een gedragsverandering moet zijn die in eerste instantie bij jezelf moet beginnen. Niemand kan het alleen, ik niet, zij niet, jij niet... Wij echter kunnen samen wel het verschil maken.
Experience & Leisure: 
Ik hou van de wereld en in mijn vrije tijd probeer ik deze dan ook zoveel mogelijk te ontdekken. Niet alleen door veel te reizen, maar ook door veel te lezen, te proeven, te kijken en te luisteren.
Ik lees momenteel in het boek "de heilige plaatsen gids" waar alle religieuze hoogtepunten in de wereld in staan. Mijn favoriete muziek als ik wil ontspannen is de boeddhistische mantra; Om mani padme hum, wat ik ontdekt heb tijdens mijn verblijf in een Boedistisch tempel in Kathmandu. Ik ben verslaafd aan de serie Africa, die helaas vorige week zijn laatste uitzending heeft gehad, maar daarvoor in de plaats komt nu Pelgrimstocht. Ik hou absoluut niet van stamppot, maar daarentegen mag je me ten allen tijden sushi voorschotelen.Ik heb pas een klein stukje van de wereld ontdekt, dus ik hoop nog heel veel vrije tijd te krijgen in de toekomst.
Learn & Develop: 
Mijn eerste succesvolle wereldbijdrage waarbij ik zelf letterlijk de handen uit de mouwen heb mogen steken was tijdens mijn middelbare school periode.
Mijn reis naar Peru, een ontwikkelingsland waar veel verbetering mogelijk is. Als leider van de groep Kunst & Cultuur heb ik een aantal mooie projecten mogen uitvoeren. Het opknappen van diverse schooltjes, een muurschildering is tot stand gekomen met de lokale bevolking. Het geven van danslessen, muziek en zang. Kortom een prachtige ervaring. Dit is ook de ervaring die mij dit pad heeft opgestuurd. De bijdrage die ik daar heb kunnen leveren heeft mij laten nadenken over de grote verschillen in welvaart en welzijn. Vervolgens ben ik de studie International Lifestyle Studies gaan doen nadat ik een tweede bijdrage had geleverd in India in de Village of Hope, een lepradorp. Een zeer heftig, indrukwekkend maar dankbaar project. Waarna ik ben doorgereisd naar Nepal om daar vooral Engels les te geven in veschillende bergdorpen die weinig tot geen goed onderwijs kregen.Mijn huidige studie, International Lifestyle Studies is een studie die in het teken staan van de kwaliteit van leven van andere mensen. De studie is gebasseerd om de kerntaken trendwatching en conceptontwikkeling, compact gezegd; met welke vernieuwende ideeen kan ik de kwaliteit van leven van mensen verbeteren passend in het huidige wereldbeeld. Een studie waarbij ik uiteindelijk een baan zou willen vinden in een instelling die gericht is op een bijdrage aan wereldverbetering. Als minor heb ik gekozen voor Global Development Issues, oftewel het ontwikkelingsvraagstuk. Ik hoop op deze manier een nog betere zichtwijze op de huidige ongelijkheden in de wereld te krijgen en wellicht met een passende oplossing te kunnen komen in de toekomst.
Help & Change: 
Ik ben Cecile en ik ben al vroeg begonnen met het "inlossen" van mijn wereldschuld. "Together one World", iets waar ik het volledig mee eens.
Door de jaren heen ben ik gegroeid in mijn bijdrages, van de unicefloop, tot het inzamelen van kleding. Van een heitje voor een kwarweitje tot donateur van de meest uiteenlopende projecten, het kon niet genoeg zijn.Ik ben dan ook op mijn 17de naar Peru afgereisd om daar een steentje bij te dragen als lid van Global Exploration. Een organisatie die Westerse jongeren in contact wil laten komen met jongeren uit 3de wereldlanden met als doel onderwijs te stimuleren. Een stichting waar ik vervolgens ook in India en Nepal voor heb gewerkt.Waarvoor ik tevens een dinershow heb georganiseerd om zo een flinke cheque mee te kunnen nemen. Ik koop fairtrade, kijk mijn ogen uit bij de wereldwinkel en zou het liefst iedereen willen vertellen hetzelfde te doen. Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor de grote welvaartskloof in de wereld, wie doet mee?
Work & Initiate: 
De mooiste wereldbijdrage die ik heb kunnen doen d.m.v. mijn werk is Indiase kinderen kennis laten maken met een frisbee.
Ik werkte op dat moment bij het horecabedrijf Mise en Place die vaak promotiemateriaal lieten maken, waarvan dozen vol op de zolder verdwenen. Lekker brutaal heb ik destijds gevraagd of ik die overige dozen, met 250 stuks frisbees mee mocht nemen naar India. Uitermate blij was ik toen ik toestemming kreeg, en de kinderen in India met mij zo blij nu zij een voor hen totaal onbekend speelgoedstuk kregen. Iets actueler is de Gasterra Transitie Jaarprijs waar ik gezamenlijk met een studiegenoot aan mee doen om het verbruik van energie in deze wereld te verminderen. Met een concept waarbij het overvloedig weggooien van eten moet worden tegengegaan hoop ik ook hier een langdurige bijdrage te kunnen leveren aan de wereld.
My Latest Activity
My volunteer experiences

India with Global Exploration In 2010 I had the pleasure to go on an Alumni Travel with Global Exploration to India, where we mainly worked in the village of Hope, a little City near Delhi that holds home to people with Lepracy as they are not accepted amongst the others. In th...