Image
WorldSupporter Magazine of Lynn Jongman
Image
Travel & Move: 
Mijn reis naar Uganda moet nog komen. Wel heb ik er al heel veel zin in en hoop ik dat ik een kleine verandering teweeg kan brengen, ook al is het maar een druppel op een gloeiende plaat.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd inspireer ik anderen vaak doordat mijn reis naar Uganda al snel het gespreksonderwerp wordt.
Ik hoop dat anderen misschien ook iets in gang kunnen zetten, ook al gaan ze niet eens op reis. In hun eigen woonplaats is ook genoeg mogelijk.
Learn & Develop: 
Voor mijn profielwerkstuk heb ik gekozen om lesmateriaal te ontwikkelen en af te reizen naar Uganda om het zelf in de praktijk te brengen in plaats van een andere opdracht.
Help & Change: 
In februari 2014 ga ik met een groep van tien meiden van school twee weken naar Uganda. Wij gaan daar per groepje lesgeven aan verschillende klassen.
Het lesmateriaal ontwikkelen we zelf en brengen we dus ook zelf in praktijk. Het lesmateriaal wordt zo gemaakt door ons dat het daar kan blijven en er vaker gebruikt kan worden.
Work & Initiate: 
Ik werk in een supermarkt. Zeker nu rond de kerst staan er wel eens mensen voor de voedselbank. Zij sporen het winkelend publiek aan een product extra mee te nemen om te doneren aan de voedselbank.
Ik heb ook producten gedoneerd aan de voedselbank, want ook in Nederland zijn er mensen die zelf geen eten kunnen kopen.
My Latest Activity
Music, an universal language

Ik wilde nog een blog schrijven over muziek en hoe dit andere culturen met elkaar verbindt. Afrika is naar je idee een muzikaal land en dit blijkt ook zeker te kloppen! Mijn ervaringen met de Ugandesen waren zeker dat ze erg ritmisch waren. Het zit op de een of andere manier in hun roots. Waar ik al...

Afrika en ik

Wat vliegt de tijd. Ik ben al zo lang weer terug in Nederland. Een dagelijkse gedachte aan Uganda heeft nu plaats gemaakt voor een wekelijkse. Erg? Ach, het blijft een supermooie herinnering die ik zal blijven koesteren. De hoeveelheid dat ik eraan denk doet daar niets aan af. Het was voor mij een b...

Duurzaamheid in Nederland

In mijn vorige blog sprak ik over duurzaamheid in Uganda. Mijn mening daarover was vast wel duidelijk: spaarzaam omgaan met het milieu heeft denk ik niet de hoogste prioriteit in een derdewereldland als Uganda. Maarrrrrr... In Nederland kun je je natuurlijk wel bezighouden met het spaarzaam omgaan m...

Duurzaamheid in Uganda

Duurzaamheid in een derdewereldland vind ik op het eerste gezicht een best gekke combinatie. Ik heb het idee dat wij als westerlingen ons daar juist erg druk om moeten maken, omdat wij vervuiling en aantasting van de duurzaamheid veroorzaken. Uitlaatgassen, fabrieken, plastic vervuiling... Zo maar w...