Challenge: Een wereldburger in 8 dagen (Dag 1)

Dit is dag één van mijn achtdaagse milleniummdoelenchallenge. Milleniumdoelen zijn acht afspraken voor een betere wereld. Elke dag staat in het teken van een ander doel. Hiermee hoop ik mijn bewustzijn te vergroten en hoop ik te zorgen dat andere mensen ook geïnspireerd raken. Mensen in mijn omgeving zien waar ik mee bezig ben en ik hoop dat ik hen hierdoor ook even laat stilstaan bij de milleniumdoelen.

Vandaag was doel 1 aan de beurt. Het eerste doel luidt: 'In 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen'. Wat kon ik nou doen in mijn nabije omgeving wat betrekking had op dit doel? Ik had het er met mijn moeder over toen zij vertelde dat ze net vandaag naar de voedselbank zou gaan met de gemeenteraad. Dat sloot natuurlijk wel erg mooi aan bij vandaag: de dag waarop het uitbannen van armoede en honger centraal stonden. 
We verzamelden met de gemeenteraad voor een Albert Heijn in de binnenstad. Alle gemeenteraadsleden hadden zelf geld ingelegd en daarmee gingen we boodschappen doen. Ik heb zelf uiteindelijk ook nog wat geld ingelegd. In de voedselbank in Groningen is op dit moment een structureel tekort aan houdbare producten. Dit soort producten hebben we ook met grote getalen ingeslagen. Ik liep met mijn moeder met een karretje door de winkel heen en gooiden van alles in onze kar. Van luiers tot koffie, van zeep tot suiker. Alle basisdingen die voor jou zo vanzelfsprekend zijn. Toch zijn er in Groningen 600 gezinnen die bij de voedselbank hun pakketten ophalen. Verontrustend vind ik dat. Ik ben dan wel in Afrika geweest, maar dat er zo dichtbij ook mensen leven onder de armoedegrens... Daar denk je toch niet zo snel aan! Al is de armoede in Afrika natuurlijk niet te vergelijken met de armoede in Nederland, maar dat terzijde. Word je toch even heel snel dankbaar voor alle basisbehoeften. Elke dag een volle koelkast, hoe vaak sta ik daar nu echt bij stil? Ik moet toch wat dankbaarder worden. 

Nadat iedereen zijn deel afgerekend had werd alles ingeladen in het busje van de Voedselbank. De directeur zelf laadde het in en vervoerde alles. Hij was er super blij mee en dankbaar om. Hij moest zelfs twee keer rijden om alles te kunnen vervoeren, en Albert Heijn zelf heeft ook nog veel gedoneerd aan de voedselbank. Super dat zoveel mensen zich inzetten voor de Stadjers in Groningen die van weinig moeten rondkomen. Ik heb een geslaagde middag gehad!

Ps: Oh, en er waren ook twee cameraploegen bij! Het filmpje van Hart van Nederland kan ik nu niet normaal toevoegen. Vandaar hier maar gewoon de link. Ik ben degene die het karretje aan het uitladen is bij de kassa met een lange zwarte jurk ;) 

httppublic://blog/image_38_0.jpgwww.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/raadsleden-trekken-knip-voor-voedselbank/

Image
Follow the author: Lynn Jongman
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]