Duurzaamheid in Uganda

Duurzaamheid in een derdewereldland vind ik op het eerste gezicht een best gekke combinatie. Ik heb het idee dat wij als westerlingen ons daar juist erg druk om moeten maken, omdat wij vervuiling en aantasting van de duurzaamheid veroorzaken. Uitlaatgassen, fabrieken, plastic vervuiling... Zo maar wat dingen die wij als ontwikkelde rijke mensen veroorzaken. Een derdewereldland heeft nou eenmaal minder, dus ook minder om de aarde mee te vervuilen! 

Wat ik niet wil vergeten is het feit dat in Uganda niet per se altijd duurzaam wordt geleefd. De reden? Naar mijn idee een te lage prioriteit. Er zijn wel andere zaken waar zij zich eerder om druk gaan maken. Logisch, vind ik zelf. Wel vielen mij de enorme bulten afval op die zich op bepaalde plekken in de stad/dorpjes verzamelden. Ook dat is niet omdat er laks over gedaan wordt, maar echt gewoon onmogelijkheid. Ten eerste is er geen overheid die afvalwagens vergoedt. Maar al zou de overheid de vuilniswagens vergoeden, is het alsnog onmogelijk aangezien de wegen vrij moeilijk te begaan zijn in kleine dorpen. Helaas dus iets waar niet zo snel verandering in gebracht kan worden! De meeste mensen in Uganda voorzien hunzelf van eten, zijn boer, dus dat is al best duurzaam op zich. 

Toch mist er vast veel kennis bij het overgrote deel van de inwoners van Uganda. Kanttekening hierbij is dat deze kennis niet alleen ontbreekt bij het onderwerp duurzaamheid maar bij allerlei 'wereldse' zaken. Hoe breng je dit bij? Mijn idee zou zijn: een informatieproject over duurzaamheid in Uganda om de bevolking daar over allerlei zaken bij te brengen. Het enige is dat het alleen ontzettend tegen mijn gevoel ingaat. Ik absoluut geen informatieproject willen beginnen over een onderwerp als duurzaamheid als grotere en essentiëlere zaken nog niet goed tot de bevolking zijn doorgedrongen ... ;) Conclusie: duurzaamheid heeft een te lage prioriteit in Uganda om daar aandacht aan te schenken.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Lynn Jongman
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
3
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.