Challenge: Een wereldburger in 8 dagen (Afsluiting)

Nu de eindevaluatie! Ik heb deze challenge als echt heel leuk ervaren. Ik vond het echt wel leuk om allemaal te doen. Het was alleen wel jammer dat ik niet iedere dag de tijd had om ook nog te bloggen naast mijn activiteit, ik moest vaak werken. Wel heb ik dan tijd gehad om stil te staan bij het doel van de dag, maar voor het bloggen wil ik altijd wel even goed gaan zitten. Daarom heb ik wel notities gemaakt de dag zelf maar pas later geblogd! 

Maar ik vond de challenge zelf echt heel tof. Ik wist heel veel dingen ook echt niet, ik heb vaak ook van te voren even wat cijfers opgezocht en wat over de vooruitgang van het millenniumdoel. Dat wist ik vaak niet. Wat ik wel lastig vond soms is verzinnen wat ik kon doel bij het doel! De tips die in het pdf-bestand stonden vond ik altijd heel handig en heb ik ook vaak toegepast. Soms kwam het ook goed uit met mijn dag, dat was dan mooi meegenomen! Maar sommige millenniumdoelen waren moeilijk om iets over te vinden ofwel schrijven. Maar ik vond het niet erg als ik daar wat langer over moest nadenken/zitten. 

Tips voor een volgende challenge... Iets in dit genre! Dat vind ik zeker wel tof. Iets wat je bewust laat worden voor een betere wereld. Dat is zeker iets wat me aanspreekt en ik leuk vind om over na te denken en dingen over op te zoeken. Ik kom namelijk zo allemaal dingen tegen waar ik voorheen nog niet bij stilstond en/of nog überhaupt geen weet van had. Dat is zeker wel tof om mee te maken. Ik deel dit dan ook met de mensen in mijn omgeving. Ik denk dus dat dat daarom ook zeker een goed effect heeft. 

Na deze challenge ga ik zeker wel dingen anders doen. Makkelijke dingen, zoals vaker Fair Trade producten kopen of korter douchen zijn goed te volbrengen, zo makkelijk, alleen zo goed voor deze wereld! Bij de andere doelen is wat moeilijker zelf in mijn dagelijkse leven dingen te veranderen, maar goede doelen steunen kan altijd! Ook al heb ik niet al het geld van de wereld en kan ik niet alles steunen, een klein beetje kan ook helpen! Ik doe niet aan druppels op gloeiende platen, dat bestaat niet bij mij. Elke verandering is er eentje.               Ook van dag 1 is er me een hoop van bijgebleven. Dat het zo dramatisch slecht met onze eigen Voedselbank vind ik best wel schrijnend. Dit heeft wel wat in me losgemaakt, ook dichtbij kan mijn medemens het slecht hebben. Je wordt zo dus toch bewust van je omgeving en andere mensen. Ik ben van mening dat niemand op de aarde is om voor alleen zichzelf te leven! 

Follow the author: Lynn Jongman
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]