The Smokey Mountains

Toen ik hier aankwam heb ik een jongen Chris ontmoet. Hij organiseer tours door het armste gedeelte van Manila: de Smokey Mountains. Hij vroeg of ik een keer een tour wilde doen en het leek me ook een goede ervaring.
Met een paar andere gingen we, gezellig met z'n zevenen op een tricycle, richting smokey mountains. Het was overweldigend. De mensen leven in kartonnen huisjes, half op straat. Overal is het vies, lopen dieren of ligt puin. Ik was zo verbaasd dat mensen daar kunnen leven; soms wel met z'n achten in een piepklein huisje. Ze zijn er wel heel creatief, van al het afval dat er ligt kunnen ze weer wat maken of recyclen. De lucht was zo vies, zo veel wordt er verbrand om te hergebruiken en de mensen leven er gewoon tussen. Bewondering heb ik wel voor de mensen daar, want ondanks dat ze een behoorlijk zwaar leven hebben blijven ze allemaal lachen. Toch mooi om te zien.

Contributions, Comments & Kudos

--

Wanneer je dat ziet, besef je pas echt hoe groot de verschillen zijn en dat een initiatief als "wereldsupporten" echt heel noodzakelijk is.

Precies! Echt een eye opener.

Precies! Echt een eye opener.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of judithbrummelkamp
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 2
Selected Categories