Dagje uit: Museum Pambata & Rizal Park

Na wat heen en weer gebel en gemail heb ik het toch voor elkaar gekregen dat we een middagje met alle 34 kinderen plus 4 volwassenen naar Museum Pambata kunnen. Rond een uurtje of 12 proberen we alle kinderen, manden met eten, watertank en volwassenen in de auto te krijgen en zijn we onderweg naar het stadsgedeelte Manila. Daar aangekomen staat er een jong team voor ons klaar om de kids een rondleiding te geven. Op een leuke speelse manier leren de kinderen over van alles; het oude Manila, de natuur, het menselijk lichaam, het broeikaseffect..
Na anderhalf uur daar rond gekeken te hebben stappen we weer in de auto en gaan we richting Rizal park. In het park leggen we alle matten uit, stallen we het eten, drinken we wat en maken dan een wandeling door het park zelf. Met twee kinderen aan mijn handen kijk ik mijn ogen uit en het mooie is dat ik de kinderen zie genieten.
Na wat avondeten en heel wat foto's verder spelen de kinderen een potje rugby en vermaken zich prima terwijl de zon langzaam onder gaat. Rond half zeven gaan we richting de fontein die inmiddels aanstaat. Een geweldige show met fonteinen, vuur en muziek krijgen we te zien en ik zie glimlachen van oor tot oor op de gezichten van de kinderen. Na het spektakel werken we alles weer de auto in en de meeste vallen dan meteen in slaap. Tevreden zit ik voorin terwijl we Manila by night te zien krijgen en we langs de mooiste gebouwen rijden van Manila.
Mijn dag was perfect.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of judithbrummelkamp
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.