The smokey mountain tour - Anyday except Sunday

Gister ben ik naar de smokey mountains geweest, super heftig & heel indrukwekkend. Voor mij heeft het een heel dubbel gevoel mee gebracht. Heb ik medelijden met deze mensen? Of is dit gewoon wat ze willen, en is medelijden niet nodig? De mensen lijken zo gelukkig daar, en denken echt dat je daar geld kan verdienen ( wat misschien ook wel zo is want ze verdienen er misschien wel 200 peso's meer ). Ik was vooral bezig met hoe slecht het voor de mensen is, het is zo ontzettend vies. Ik stortte in op het moment dat ze mij 'the oceaan' lieten zien, waar kindjes eigenlijk gewoon spelen in vuilnis/plas/poep met water, het omgekeerde van wat het dus zou moeten zijn.

De mentaliteit van de mensen was iets waar ik me ook heel erg boos over kon maken, ze gaven mij het gevoel dat ze eigenlijk niet wouden veranderen. De kinderen kunnen wel naar school, doordat er veel organisaties zijn, maar toch zie je zo veel kinderen niet naar school gaan, en dat ligt dan aan de ouders. Ik hoorde ze al zo zeggen: 'hier is de toekomst meid, ga maar niet in de rest van de Filipijnen kijken, hier is het geld'.

Ondanks de grote emotionele indruk die het op mij heeft gemaakt, vind ik echt dat je hier heen moet gaan als je naar de Filipijnen gaat ( het is part of the cultuur ).

Als je met de fair traide tour gaat, krijg je een super leuke gids : genaamd Remy, zij maakte mijn reis ondanks de grote indruk toch heel fijn. Ze maakte me aan het lachen & was super goed in wat ze vertelde.

Dit is de link naar de tour :
http://www.worldactivity.ph/fair-travel/smokey-mountain-tour

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karin
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.