WorldSupporter Magazine of Medy Pijper

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Het dorp Caicay, Peru.
Het wonen in een inheemse samenleving, jezelf een andere manier van leven aanmeten wat zo'n "ver van je bed show" is, tot dat het na een tijdje gewoon wordt en je nog lastig kunt aarden in je land van herkomst.
Experience & Leisure: 
In mijne vrije tijd (wanneer ik in Peru ben) behoor ik bij de dansgroep 'Los Caporales del Sur', we dansen ieder jaar in een van de grootste carnavals ter wereld, namelijk 'La Fiesta de
la Candelaria' in Puno, Peru. Caporales is folklore en afkomstig uit de periode van slavernij in Peru, de bellen aan onze schoenen representeren de kettingen om de enkels van de slaven. We dansen op het ritme van 'Saya'. Wil je wat hippe, spaans-georienteerde muziek luisteren? Probeer eens het album 'Entre los que quieran' van de groep 'Calle 13', echt super gaaf! Ook een leuke is Manu Chao, die werkelijk allerlei talen verwikkeld in zijn nummers. Zelf kom ik regelmatig bij de tweede hands winkel voor kleding en spulletjes. Hier zijn zo vaak nog mooie bruikbare spullen te vinden en het is juist een leuke zoektocht om mooie dingen er tussen uit te pikken! Denk aan tweede hands centra in jouw omgeving (Noppes, in Zwaag) of de Joho! reiswinkel. En vergeet niet zelf je spulletjes er ook te doneren ;)
Learn & Develop: 
Ik heb meegedaan aan een wedstrijd om als verslaggever naar Oeganda te gaan om aan school te verslagen wat de verschillen in onderwijs zijn tussen Nederland en Oeganda.
(ik heb het uiteindelijk maar tot de laatste ronde gered, ik was al te oud om mee te doen aan de wedstrijd maar ik wilde persé! Wel veel geleerd over het land tijdens de wedstrijd) Ik heb 2 jaar de eerstejaars op de middelbare school geholpen om te wennen aan de nieuwe school en hoe het in zijn werk gaat, hier heb ik een Mentoraat diploma voor behaald.
Help & Change: 
600 euro bij elkaar gekregen door middel van een Fundraising/Loterij en hiermee verscheidene projecten in Peru gesteund op eigen initiatief.
Meer over te lezen op mijn wereldsupporter blog of mijn reisblog.
Work & Initiate: 
Ik kies er vrijwel altijd voor om in het buitenland te werken, tegen kost en inwoning + een vergoeding.
De impulsen van een nieuwe omgeving en de verschillende perspectieven op het leven die je in ieder land tegenkomt maken het voor mij leuk en dit is de rede waarom ik er eigenlijk altijd voor kies om in het buitenland te werken voor een seizoen. Ik heb voor langere periodes in Spanje, Oostenrijk en Frankrijk gewerkt.

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters
My Content