Donatie @ Chaska Wasi

6 april hebben we een donatie gemaakt bij het project Chaska Wasi, wat betekend 'het huis van de sterren' in Quechua, samen met Mijn Bestemming Peru. De coördinator die hier in Cusco zit, Marcelo, had gevraagd of mensen hem uit de brand konden helpen omdat hij het in zijn eentje niet zou redden, dus Thies en ik hebben bijgesprongen. Anderen blij maken is altijd een leuk klusje! Chaska Wasi is een tehuis voor gehandicapte kinderen die thuis niet gewild zijn, of hun ouders kunnen niet voor hen zorgen. Het project zat eerst in de wijk Santiago in een redelijk pand, maar was altijd al een heel arm project, ze ontvangen geen enkele steun van de Peruaanse regering. De laatste tijd ging het echter zo slecht dat ze hebben moeten verhuizen van locatie, naar een piepklein complex in San Jeronimo, de uiterste buitenwijk van Cusco. Ook hebben ze het aantal kinderen dat zij kunnen helpen in het project moeten terugdringen van 40 naar 25, vanwege ruimtegebrek en een tekort aan geld om voldoende voedsel en medicijnen aan te schaffen. Die ochtend zijn we naar de zwarte markt om voor 650 sol spullen in te kopen (ongeveer 210 euro's). We hebben er een complete taxi mee kunnen vullen: 50 wc rollen 36 tandpastatubes 30 tandenborstels 20 kilo havermout 36 pakken maandverband 50 kilo rijst 50 kilo suiker 48 blikken tonijn 10 kilo pasta 20 flessen chloor 4 dozen afwasmiddel 4 kilo reinigingsmiddel Nog een helse zoektocht naar de projectlocatie want het was in het buitenste hoekje van Cusco en aan de coördinatie zullen we niet te veel woorden vuil maken, maar goed uiteindelijk het project gevonden en bij binnenkomst werden we vrolijk geknuffeld door een aantal van de kinderen! Hoewel we wisten dat het een arm project was vond ik het schokkend om te zien hoe weinig plek er was voor deze kinderen, in welke leefomstandigheden zij zich bevonden en dat zij eigenlijk gewoon uitgekakt zijn door de maatschappij. De vrijwilligers daar werken keihard en waren super blij met alle nieuwe spullen, zo kunnen ze weer een periode vooruit. Mijn Bestemming Peru is van plan om maandelijks een donatie te gaan maken want Chaska Wasi kan alle hulp goed gebruiken.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

--

super werk van je!! Peru.. wat heb ik daar een top tijd gehad, ik krijg altijd kriebels in mijn buik als ik lees over het werk van andere daar! Fijn om te weten dat het goede werk voorgezet blijft worden!!
xx

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Medy Pijper
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
25 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.