Roekeloze actie

Ik woon nu al 2 weken in Cusco, mijn Spaans vordert goed want ik ga 20 uur per week naar school en ik ontmoet zo veel interessante, leuke mensen en doe allemaal verrassende dingen, zoals dit: Afgelopen vrijdag nacht, nadat ik met vrienden bij een salsa bar ben geweest om wat van de lokale dans op te snuiven, loop ik over straat met twee vrienden. De straten zijn vrijwel leeg maar we horen luide muziek uit een woning komen. De deur staat op een kier. Nieuwsgierig dat ik ben spoor ik de anderen aan om even een kijkje te nemen. Brutalen hebben de halve wereld. We gaan de woning binnen en de trap omhoog is uitbundig versierd met ballonnen. Eenmaal de trap beklommen komen we in een zaaltje waar een grote familie bijeen is gekomen om een verjaardag te vieren. De vijftigste verjaardag van een onbekende vrouw. Een bandje speelt muziek en mensen dansen de salsa. Al gauw worden we opgemerkt en aangestaard en we staan op het punt van omkeren als we worden aangesproken door een man. 'ga zitten ga zitten, hier neem wat te drinken!' We krijgen het lokale drankje 'Pisco Sour' aangeboden en een groot stuk taart. We hebben slappe lach, want waar zijn we nu weer beland? Een uur lang dansen we met de mensen, kletsen we met de jarige, eten we taart en drinken we Pisco en Cuscueña. Ongelofelijk hoe gastvrij deze mensen zijn. We moeten wel op de foto en komen ook op film, ze hebben niet iedere dag Europeanen op hun verjaardag! We weten niet hoe we deze familie kunnen bedanken dus we regelen met de band dat we een toegift mogen doen. We zingen 'bon anniversaire' (mijn twee vrienden spreken frans) en 'fijne verjaardag voor jou' in de microfoon en bedanken iedereen. Eenmaal op straat laten we ons gaan, gierend van het lachen lopen we door de stad. Het afgelopen uur was hartstikke gek maar zo bijzonder. Zo gastvrij, ze laten drie complete vreemdelingen binnen op hun prive feest. Dit ga ik nooit vergeten. Een bijzondere ervaring. Lees meer verhalen van mij op www.medypijper.blogspot.nl

Image
Follow the author: Medy Pijper
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Het klinkt als een heel leuk

Het klinkt als een heel leuk feestje! Inderdaad heel gastvrij. Ik hoop dat de jarige er nog van heeft genoten. ;)

Geen leuke foto van de jarige? En Cusco zelf?

Hallo! Ik heb een foto

Hallo! Ik heb een foto toegevoegd! Is het mogelijk om meer dan 1 foto toe te voegen? Zo ja, kun jij mij vertellen hoe dat moet? Ik krijg het niet voor elkaar.

Haha!

Leuk gek! Zomaar effe een gebakje meepakken. Wel vet hoor, in Nederland zou je dat nooit hebben. Misschien in een studentenhuis ofzo, maar niet zomaar. Heeft toch wel wat extra's, de feestvreugde delen :) En inderdaad, foto's!

Hallo! Ik heb een foto

Hallo! Ik heb een foto toegevoegd! Is het mogelijk om meer dan 1 foto toe te voegen? Zo ja, kun jij mij vertellen hoe dat moet? Ik krijg het niet voor elkaar.

Hallo Medy,

Hallo Medy,
Het is momenteel niet mogelijk om meer dan 1 foto per blog te uploaden, maar dit is iets waar we misschien naar zullen kijken voor de toekomst!
Vriendelijke groet,
 
Het WorldSupporter Team

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 5