Image
WorldSupporter profile of juanita
Image
Travel & Move: 
Ik ben op vakantie geweest in Thailand, omdat mijn tante een Thaise is. Ik heb daar veel van de cultuur mogen proeven. Wat mij het meeste is bij gebleven, de monniken die bij de mensen thuis kwamen.
En de vele mooie tempels.
Experience & Leisure: 
Doordat ik geadopteerd ben uit Colombia vind ik adoptie erg interessant. Ook het opsporen van familieleden spreekt me aan dus kijk ik vaak naar Spoorloos.
Ik vind het soms raar om te zien hoe mijn geboorteland eruit ziet en dan vooral de achterstand wijken in Colombia. Omdat ik totaal geen idee heb van het land.
Learn & Develop: 
Op mijn basisschool verkocht ik spulletjes van mezelf. Voor een project in Ethiopië. En deden we veel sportspelletjes uit andere landen om de wereld te leren kennen.
Ook boden ons ook Djembé workshops aan, dit was op de middelbare school.
Help & Change: 
ik ben een van de twaalf studenten van Students for Uganda. Studerend aan de opleiding evenementenorganisatie & recreatie niveau 4. Dit is mijn laatste jaar.
Onze klas kwam in contact met Be More, zij gaven ons informatie over de projecten die ze hebben lopen in Afrika. Een van die projecten is “Lwengo”. En dat gaan wij doen, wij gaan met 12 leerlingen en 3 leraren naar Uganda om daar te gaan helpen op scholen en watertanks bouwen (1 watertank kost €800,-).
Work & Initiate: 
Ik werk voor de Holland Evenementen Groep, en vorig jaar was er een Benefiet Concert met Nick en Simon, voor Edukans. Zelf heb ik die dag gewerkt zo heb ik op de dag zelf meegeholpen aan het project.
Mijn werk verkoopt als uitje Edukans Challenge. Het bedrijf kan door middel van activiteiten geld inzamelen dat vervolgens gaat naar Edukans.
My Latest Activity
Image

Nu ik mijn periode als millenniumdoener heb afgesloten gaat er niets veranderen. Ik denk er nog steeds aan, het zal altijd als een groot stuk bij me blijven. Niet alleen deze ervaring maar ook wereldsupporter. Het is niet zo dat nu ik deze periode heb afgesloten, ik mijn leven totaal anders ga invul...

Image

Mijn presentatie voor de familie en voor de vrienden heb ik gehouden op 2e kerstdag. Want wat is er mooier dan op feestdagen herinneringen op te halen. Even weer praten over de prachtige reis die ik heb mogen maken, over de samenwerking om geld op te halen en hoe ik de mensen in Uganda een beetje he...

De wereldsupporter film.

Ik weet eigenlijk niet of de film die ik heb gezien een wereldsupporter film is. Maar waar ik graag over wil vertellen is de film: Last King of Scotland. Deze film heb ik gekeken voordat ik naar Uganda vertrok, of dit een slimme keuze was weet ik niet. Deze film zou mij een beeld geven van Uganda di...

Image

Natuurlijk zoals jullie al vaker bij andere blogs hebben gelezen: een keuze maken uit de meest indrukwekkende foto van de reis is lastig. Er zijn zoveel foto's die zoveel indruk hebben gemaakt op mij en die de realiteit van Uganda laten zien. Maar deze foto sprong ervoor mij uit. Niet zozeer omdat h...