Eerste kennismaking met de Filippijnen

Vrijdag 6 januari kwam ik aan in Manilla, 18, uur vliegen, geen slaap en 4 films later. Ik was dus behoorlijk gaar. Het duurde dan ook enige tijd voor ik goed en wel besefte dat mijn backpack helemaal niet op de band langs kwam. Bij de informatiebalie kwam ik erachter dat mijn bagage nog in Honkong was en een vlucht later nam dan ik. Dit was gelukkig al erg snel. Mij werd verteld dat ik stipt om 11.16 naast de band moest staan. Het bleek echter dat dit de tijd was dat het vliegtuig lande, de bagage kwam een half uur later. Tijdens het wachten had ik mijn eerste kennismaking met een Filipina. En het is waar, Filipino's zijn echt heel aardig. Ze beschouwen je als hun gast en vertellen je alles wat je moet weten over het land. Na mijn twee dagen hier, inmiddels vele gesprekken met Filipino's later, kan ik dat wel bevestigen.

Ik werd van het vliegveld opgehaald door Jona, een Filipijns meisje van mijn eigen leeftijd. Zij werkt als assistente bij World Activity Philipine. We namen een bus naar het hostel, een tocht van een uur. Niet omdat het zo ver weg is, maar omdat het verkeer hier ontzettend hectisch is. Wat wil je, met 20 miljoen mensen in een stad. Meer dan in heel Nederland! Dat is echt moeilijk te bevatten. Er zijn hier dan ook ontzettend veel jeepneys. Dat zijn jeeps die de Amerikanen hebben achtergelaten toen ze vertrokken, als een soort afscheidscadeau. De Filipino's hebben ze mooi beschilderd en gebruiken ze voor openbaar vervoer.

Dit weekend is de introductie over de Filipijnen, de cultuur, de geschiedenis, etc. Het is allemaal heel interessant. We hebben gesproken over de armoede hier en wat de regering er aan doet, en aan kan doen. Ik zal hier later nog verder over uitweiden. Helaas heb ik nu geen tijd meer. We gaan lunchen, gebakken rijst... Tot nu toe was het eten erg goed. Ik verblijf in een hostel wat tevens een fair trade winkel en vegetarisch restaurant is. Heerlijk. Vanavond vertrek ik naar het hostel waar ik voor de rest van mijn verblijf zal zijn. Het ligt in de buurt van de universiteit, dus ik ben benieuwd.

Liefs, Jorinde

Follow the author: Jorinde
More contributions of WorldSupporter author: Jorinde
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]