Maatschappelijke stage voor Amnesty

Zoals jullie misschien al weten, ben ik onlangs lid geworden van een activiteitengroep van Amnesty International. Hoewel ik al enige jaren heb meegedaan met de straatcollecte, vond ik dat het tijd werd om wat actiever te worden. De jongens die ik tijdens mijn bezoek aan Davao heb ontmoet, hebben er wel voor gezorgd dat ik ben gaan nadenken over hoe ik mijn dagen invul. Zij stoppen zoveel tijd in het vrijwilligerswerk en met zoveel enthousiasme. Dat werkt aanstekelijk. Vandaar dat ik nu dus Educatie medewerker ben van Amnesty. De eerste presentatie heb ik al gehad. Voor een middelbare school was onze activiteitengroep uitgenodigd om informatie te geven over de maatschappelijke stage. In totaal hebben we 30 leerlingen meer geleerd over millenniumdoel 3; ‘gelijke rechten voor mannen en vrouwen’. Er waren leerlingen die nog niet van Amnesty gehoord hadden. Het was interessant om van hen te horen hoe ze denken over de mensen rechten. We hebben meteen ook handtekeningen verzameld voor kinderen in Kenia. Zij leven in de sloppenwijken, waar er maar een paar scholen zijn, er geen schoon drinkwater is, en bijna geen douches en toiletten. Daarom vragen wij d.m.v. het ondertekenen van de petitie aan de Keniaanse president: laat zien dat u de rechten van kinderen respecteert, ook in sloppenwijken! Een geslaagde dag dus, ik kijk uit naar de volgende presentatie!

Follow the author: Jorinde
More contributions of WorldSupporter author: Jorinde
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]