WorldSupporter Magazine of Jorinde

Supporter

My latest activities - My WorldSupporter CV - Notifications of new content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Twee jaar geleden ging ik voor het eerst echt op reis. Niet een weekje met een busreis mee of gezellig met mijn ouders naar de camping. Nee, écht. Alleen en ver, ver weg. Ik vertrok naar Peru.
Daar heb ik bij Proyecto Peru Centre 7 weken Spaans gevolgd. Ook heb ik toen vrijwilligerswerk gedaan (zie voor een ander). Tijdens mijn verblijf woonde ik in een gastgezin. Een echte aanrader! Op deze manier leer je de taal en de gebruiken van een andere cultuur goed kennen. Als je ooit in Cusco bent, neem dan wat lessen bij Proyecto Peru Centre. Kijk op www.proyectoperucentre.org
Experience & Leisure: 
In de Wereld Winkel vind je alle ingrediënten voor een Wereldse maaltijd; Afrikaanse sauzen, Aziatische noedels en rijst, verschillende kruiden. Er zijn ook kaartjes met recepten.
Zo zet je weer eens wat anders op tafel! En alle producten fair trade, dus Change the World Cooking! Voor wie niet zo’n avontuurlijke keukenprinses is, maar wel eens iets anders wil eten, ga naar Hotel & Wereldeethuis Bazar, Witte de Withstraat 16 te Rotterdam. Bij binnenkomst sta je gewoon even te kijken, zoveel prachtige Marokkaanse lampen hangen er (het toilet is overigens ook prachtig). Je kunt kiezen uit verschillende gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika; vis, vlees, vegetarisch en halal. www.hotelbazar.nl
Learn & Develop: 
Ik ben met de studie Culturele Antropologie begonnen met het doel dat ik daarmee in het ontwikkelingswerk terecht kom. Het is een heel interesante studie die je wereldbeeld verbreedt.
Antropologie maakt vertrouwd wat vreemd was, en vreemd wat vertrouwd was. Je leert veel over andere culturen, maar ook veel over je eigen culturele waarden.
Help & Change: 
Ik ben naar Peru gegaan om Spaans te leren.
Dit kon ik combineren met vrijwilligerswerk, wat ik gedaan heb bij de NGO Inca Educa, een school voor jongeren waar ze opleidingen kunnen volgen voor kok, schoonmaakster, logistiek medewerker, etc. Daarnaast krijgen ze Engelse les en lessen in seksuele voorlichting en hygiëne. Ook wordt er gewerkt aan hun zelfvertrouwen en krijgen ze EHBO. Ik werkte in de kinderopvang van de school. Zo krijgen jonge moeders ook de mogelijkheid te studeren. Het is ook echt een aanrader om de lokale taal te leren van de plek waar je vrijwilligers werk doet, of waar je naartoe reist. Je leert een nieuwe taal veel sneller, je kunt makkelijker communiceren en mensen zijn ontzettend blij als ze merken dat je de moeite hebt genomen om hun taal te leren.
Work & Initiate: 

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer Jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Supporters of Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters