Image
WorldSupporter profile of Miepje25
Image
Travel & Move: 
Mijn reis naar Zuid-Afrika van 3 tot en met 19 augustus 2013 om vrijwilligerswerk te doen heeft veel indruk op mij gemaakt.
Ik vond het heel bijzonder om de lokale bevolking te ontmoeten en verschillende projecten te bezoeken. Ik heb echt mijn steentje kunnen bijdragen aan deze projecten en gezien hoe blij de lokale bevolking hiermee was. Deze reis was al met al echt een unieke ervaring.
Experience & Leisure: 
Ik heb veel interesse in andere landen, hun talen en culturen en heb een abonnement op 'OneWorld Magazine', een tijdschrift dat gaat over duurzame vraagstukken in de wereld en onze verbonden
heid met mensen wereldwijd. Ook heb ik in mijn vrije tijd via de mail uitleg gegeven voor Worldmapping over het Wereldsupporter traject en sta ik hiervoor onder andere vermeld op hun website.
Learn & Develop: 
Mijn school heeft om de twee jaar een actie die 'Going Global' heet. Een hele dag wordt in het teken gezet van geld inzamelen (door de leerlingen zelf) voor Edukans.
De school is op die dag omgebouwd tot een soort grote markt waar van alles te doen en te koop is. Op zo'n dag halen we met zijn allen wel een paar duizend euro op. Ook heb ik meerdere presentaties gehouden over mijn ervaringen in Zuid-Afrika, een daarvan was voor mijn maatschappelijke stage, en zat ik in het organisatieteam van de afgelopen Going Global actiedag.
Help & Change: 
Ik heb verschillende acties gedaan om geld op te halen voor mijn expeditie naar Zuid-Afrika. Zo heb ik op Koninginnedag 2013 op de vrijmarkt gestaan en heb ik verschillende donaties gekregen.
Tevens heb ik geld opgehaald door een collectebus en twee spaarpotten die bij twee supermarkten en de bakker in mijn woonplaats stonden. Verder heb ik kleine donaties gedaan aan Serious Request, Unicef (door middel van het Tap Project) en Edukans (door Going Global).
Work & Initiate: 
Op het moment werk ik niet.
My Latest Activity
Image

Hey Wereldsupporters, Het is nu net een jaar geleden dat ik terug ben gekomen uit Zuid-Afrika en begonnen ben met het MilleniumDoen! traject. Dit traject loopt nu bijna ten einde, daarom wil ik in deze blog van de gelegenheid gebruik maken om terug te blikken op het afgelopen jaar. Sinds ik weer in ...

Meegedaan aan het UNICEF Tap Project en hierdoor geld...

Meegedaan aan het UNICEF Tap Project en hierdoor geld opgehaald voor schoon drinkwater in arme landen In maart heb ik meegedaan aan het UNICEF Tap Project. Voor elke tien minuten die je niet op je mobiel zat, doneerden sponsoren geld voor schoon drinkwater voor 1 dag.

Advies voor fondsenwerving

Ik heb om mijn expeditie naar Zuid-Afrika te betalen onder andere gebruik gemaakt van fondsenwerving. Hieronder zal ik enkele tips geven. 

  • Vertel altijd duidelijk en eerlijk waar het geld naartoe gaat. Mensen willen best geld geven als ze weten wat het doel is. Je kunt bijvoorbeeld een...

Image

Mijn expeditie naar Zuid-Afrika is al bijna 11 maanden geleden, maar ik moet er nog vaak aan terugdenken. Vooral bij kleine dingetjes, zoals het horen van een bepaald liedje, een berichtje op Facebook van een mede-expeditielid of gewoon zomaar. Veel souvenirs en andere spulletjes die me aan Zuid-Afr...

Worldmapping :)

Zoals gezegd een berichtje om te laten weten hoe de Zuid-Afrika presentatie op dinsdag 6 mei gegaan is. Ik vond het leuk om weer over mijn ervaringen te vertellen! Het vak duurde twee lesuren. Het eerste lesuur heeft Jetske van der Schaar wat over Zuid-Afrika vertelt met behulp van een quiz en wat f...