Geslaagde presentatie & misschien terug naar Afrika?

Hey allemaal,

In mijn vorige blog schreef ik over een presentatie die ik op school zou houden. Inmiddels heb ik deze presentatie al gegeven en kan ik vertellen dat het geslaagd was! Zenuwachtig, maar wel enthousiast, heb ik verteld over mijn expeditie en de ervaringen. Na afloop gaven verschillende leraren die de presentatie hadden bijgewoond mij complimenten over de presentatie, dat ik het zo goed en mooi had verteld en dat ze echt konden zien dat ik er tijd in had gestoken. Dit vond ik erg leuk om te horen :). Ik weet niet of ik leerlingen heb geïnspireerd, maar ik vond het in ieder geval leuk om over Zuid-Afrika te vertellen.

Dit was niet het enige wat ik op school heb gedaan. Mijn school doet namelijk elke twee jaar mee aan een actie van Edukans die 'Going Global' heet. Als je in de vierde of de vijfde klas zit, kun je solliciteren om als journalist een week lang naar een ontwikkelingsland te gaan samen met andere Nederlandse jongeren. Per deelnemende school gaat 1 leerling mee op deze reis. Als je je hebt opgegeven, volgt er op school een sollicitatieprocedure en wordt er uit alle deelnemers 1 gekozen. Aangezien er dit schooljaar weer zo'n actie is en ik in de vierde klas zit, heb ik gesolliciteerd als journalist voor deze reis. Dit schooljaar, in februari 2014, gaat de reis naar Kenia. Morgen hoor ik of ik door de eerste ronde ben gekomen. Er worden 4 deelnemers uitgekozen die naar de tweede ronde gaan en daaruit wordt de leerling gekozen die naar Kenia gaat. Ik ben heel benieuwd of ik bij de 4 deelnemers zit die naar de tweede ronde gaan, waarbij je mondeling moet toelichten waarom jij graag naar Kenia wilt. Het zou fantastisch zijn om weer terug te gaan naar Afrika samen met andere jongeren, en om weer allerlei ervaringen op te doen. Wordt nog vervolgd!

Image
Follow the author: Miepje25
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Sollicitatie journalist Kenia

Ik ben helaas niet door naar de tweede ronde :(. Jammer, maar volgende keer beter.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1