Het einde van mijn Wereldsupporter tijd?

Hey Wereldsupporters,

Het is nu net een jaar geleden dat ik terug ben gekomen uit Zuid-Afrika en begonnen ben met het MilleniumDoen! traject. Dit traject loopt nu bijna ten einde, daarom wil ik in deze blog van de gelegenheid gebruik maken om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Sinds ik weer in Nederland ben, kijk ik anders tegen de dingen aan. Toen ik net terug was, moest ik echt weer wennen aan het dagelijks leven. Natuurlijk omdat ik afscheid moest nemen van mijn expeditiegroep en het land zelf, maar ook omdat Nederland zo anders is vergeleken met Zuid-Afrika. Hoewel we het ons misschien niet vaak beseffen, hebben we het erg goed in ons koude kikkerlandje. Natuurlijk zijn er ook dingen die tegenvallen, dingen zoals het (voor sommigen altijd tegenvallende) weer en de werkdruk, maar die vallen in het niet vergeleken met de problemen in arme landen. De mensen daar zijn, ondanks de slechte levensomstandigheden, over het algemeen zo ontzettend blij en gastvrij, daar zouden we nog wat van kunnen leren. 

Ik heb veel geleerd van mijn tijd als Wereldsupporter, van de presentaties die ik heb gegeven tot de blogberichten die ik heb geschreven, maar ik denk niet dat ik doorga met bloggen, in ieder geval minder dan nu. Ik wil me richten op andere dingen, maar dat betekent niet dat ik compleet zal stoppen met leven voor een betere wereld, maar ik zal het niet meer allemaal in mijn Wereldsupporter CV zetten. Hopelijk hebben jullie mijn blogberichten met plezier gelezen en misschien tot ziens :)

Groetjes,

Michelle

Image
Follow the author: Miepje25
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]