Weer een berichtje :)

Hoi Wereldsupporters,

Ik ben al een tijdje niet echt actief geweest op wereldsupporter.nl, wederom door drukte, maar nu het kerstvakantie is, heb ik weer tijd om te schrijven. Ondertussen is er alweer het een en ander gebeurd, en daarvan zal ik jullie nu op de hoogte brengen :)

Dit jaar stond het Glazen Huis van de Serious Request actie in Leeuwarden, in de stad waar ik ook naar school ga. Mijn school besloot daarom een actie te organiseren om hiervoor zoveel mogelijk geld op te halen. Elke leerling kreeg €5 van de school, en hiervan moest je meer geld proberen te maken. Je kocht bijvoorbeeld de benodigdheden voor het maken van broodjes hamburger, om dit vervolgens te verkopen. Samen met mijn klas waren we op het idee gekomen om 24 uur lang les te volgen, en dat mensen ons konden sponsoren. Helaas kon dit niet doorgaan, maar er zijn gelukkig door andere leerlingen ook acties georganiseerd. In totaal is er meer dan €10.000 opgehaald! Deze cheque is door een aantal leerlingen naar het Glazen Huis gebracht. Ik vind het wel bijzonder dat een relatief kleine school - rond de 500 leerlingen - zo'n hoog bedrag kan ophalen.

Zelf ben ik ook langs het Glazen Huis geweest, en de sfeer daar was echt geweldig! Overal om het huis stonden mensen om geld te doneren, terwijl iedereen ondertussen helemaal losging op de muziek die gedraaid werd. Ik vind het heel goed dat er zoiets wordt georganiseerd, drie dj's die bijna een week niets eten en plaatjes draaien om geld op te halen voor een stille ramp. Dit jaar was dat kindersterfte door diarree. Elk jaar sterven hier 800.000 kinderen aan door een gebrek aan goede hygiëne. Ook dit jaar is het record verbroken, meer dan 12 miljoen euro is er opgehaald. In november was er al een actie voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen, waarbij ook miljoenen euro's is opgehaald. Men was even bang dat er hierdoor minder geld voor Serious Request zou worden opgehaald, maar het record bewijst gelukkig het tegendeel. Ik heb daar nog een armbandje gekocht om te laten zien dat ik Serious Request steun.

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn maatschappelijke stage en de presentatie die ik heb gegeven. Nu hebben alle leerlingen die hun maatschappelijke stage hebben afgerond een certificaat gekregen, en ik dus ook. De leraar die dit begeleidt zei nog dat het mooi zou zijn als er meer leerlingen zoiets als ik zouden doen, naar het buitenland gaan om daar vrijwilligerswerk te doen. Helaas is dit nauwelijks mogelijk, maar ik hoop dat dit in de toekomst nog zal veranderen. Ik heb toen nog een kerstkaartje geschreven naar mijn maatschappelijke stage adres, Worldmapping. Dit kaartje heeft Worldmapping op hun Facebook pagina gezet! Altijd leuk om te zien dat zoiets gewaardeerd wordt. Dit is de link, mocht je het willen lezen: httpspublic://blog/img_4643_0.jpgwww.facebook.com/photo.php?fbid=706638996037397&set=a.198982326803069.45645.174581665909802&type=1&theater

Als laatste nog een nieuwtje omtrent Kenia (zie mijn vorige blogbericht). Ondanks dat ik daar dus niet heen ga, zit ik wel in de Going Global voorbereidingsgroep. Deze groep bestaat uit iedereen die heeft gesolliciteerd voor deze reis van mijn school. Samen gaan we acties bedenken voor de Going Global dag in april waarbij we met de hele school geld gaan inzamelen voor het goede doel Edukans. Na de kerstvakantie beginnen we met onze werkzaamheden. Ik ben erg benieuwd!

Zo, dat was het even voor nu. Ik wens jullie een goede jaarwisseling en een gelukkig 2014!

Image
Follow the author: Miepje25
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]