De actiedag komt al dichterbij!

De eerste vergaderingen van Going Global zijn alweer geweest. Het meisje dat uiteindelijk is uitgekozen om als journalist naar Kenia te gaan, is afgelopen donderdag vertrokken. De actiedag, die op woensdag 9 april gehouden wordt, begint al dichterbij te komen! Op vrijdag 14 februari hadden we de kick-off voor de overige leerlingen. De leidinggevende docenten hebben iets verteld over de actiedag en over enkele activiteiten die er in de dagen ervoor zullen zijn. Na de voorjaarsvakantie zullen de leerlingen die niet in het organisatieteam zitten een formulier krijgen waarop ze kunnen opschrijven wat zij op 9 april in groepjes zouden willen doen. Enkele voorbeelden van vorige keren zijn het wassen van auto’s, het verkopen van allerlei soorten etenswaren en andere dingen en het houden van een boekenmarkt. Bijna niets is te gek, op de actiedag is alles mogelijk. Iedereen van het organisatieteam kreeg een knalgeel T-shirt met daarop op de voorkant de logo’s van Edukans Going Global en van de school en op de achterkant in zwarte letters ‘Organisatie’. De onderstaande foto van het organisatieteam is toen ook gemaakt. Het is een beetje onduidelijk, maar ik sta precies in het midden, met een lichtblauwe spijkerbroek en donkerblauwe schoenen aan. Ik heb verder even twee foto’s van de voor- en achterkant gemaakt, zodat je beter kunt zien hoe het T-shirt eruit ziet.

Eerder heb ik al geschreven dat ik in een groepje zit dat iets ’s avonds op school wil gaan organiseren. Ondertussen hebben we een paar keer vergaderd en overleg gehad via WhatsApp, waarbij we vorderingen hebben gemaakt met onze plannen. We gaan nu een nacht op school organiseren (mits de school meewerkt, waarschijnlijk wel omdat jaren geleden ook zoiets is georganiseerd, maar we wachten nog op officiële toestemming) waarbij leerlingen tegen betaling een nacht op school kunnen slapen. Er zullen daarbij verschillende activiteiten zijn waaronder films kijken, een spooktocht en lasergamen. We hebben alle dingen op papier gezet en bij de conrector ingeleverd, dus nu maar wachten!

De actiedag is dus op woensdag 9 april op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé te Leeuwarden, dus als je toevallig in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om langs te komen! Ik heb het ook gedeeld in mijn Wereldsupporter Agenda, zodat de informatie even op een rijtje staat. Meer informatie over de precieze tijd etc. volgt nog.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Miepje25
Supporting content
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]