Image
WorldSupporter Magazine of Meiske4
Image
Travel & Move: 
Tijdens mijn vakantie naar Kenia (2011) heb ik een andere kant van leven leren kennen.
Terug in Nederland ben ik veel bewuster gaan leven en meer gaan genieten van de mooie kleine dingen van het leven. Een bezoek aan de 'houtfabriek' daar was heel bijzonder. De mensen daar werken zo hard en zo lang om een stuk boom in een prachtig voorwerp te veranderen. Ze zijn daar zo dankbaar als ze in de 'fabriek' mogen werken, terwijl het ontzettend zwaar werk is. In de winkel waren alle voorwerpen genummerd met de nummers van de werknemers. Op die manier wist je wie jou aankoop had gemaakt. In Nederland koop ik nu ook vaker handwerk rechtstreeks bij de maker. Het is niet alleen mooier, maar ook veel waardevoller, omdat het op een eerlijke manier is gefabriceerd. Tijdens mijn tijd in Zuid-Afrika (2012) als vrijwilliger heb ik een kamertje opgeknapt en ingericht als klaslokaal voor de kinderen in het centrum die niet naar school konden. Schoolmateriaal verzameld en ook daadwerkelijk een lesprogramma gestart, wauw wat was dat geweldig!
Experience & Leisure: 
Ik ben erg geïnteresseerd in andere culturen en heb in 2011 tijdens mijn vakantie in Kenia wat woorden en zinnen Swahili geleerd.
Ook voor mijn reis naar Zuid-Afrika had ik mij verdiept in het Zuid-Afrikaans en de andere taaltjes, want het is toch fantastisch om te kunnen communiceren in zo'n bijzondere taal. In de zomer van 2011 ben ik op vakantie geweest in Kenia en heb ik een Masai-stam bezocht. Ook heb ik in een restaurant in Nairobi nog nooit zo lekker en bijzonder gegeten. De ervaring dat de bediening je eten serveert door een zwaard op tafel te prikken en het vlees daarvan af te snijden, zal ik nooit vergeten.
Learn & Develop: 
Zowel op mijn basisschool als mijn middelbare school heb ik meegedaan aan sponsorakties voor hulp aan derde wereld landen.
Ook heb ik in de tweede klas van de middelbare school op de kerstmarkt zelfgemaakte spulletjes verkocht voor het goede doel. Nu studeer ik Pedagogiek en denk ik erover na om af te gaan studeren in Zuid-Afrika. In het tweede jaar van mijn opleiding heb ik een project geleid om jongeren enthousiast te maken over vrijwilligerswerk, in Nederland maar ook in het Buitenland. We hebben flyers gemaakt en zijn op locaties zoals middelbare scholen of sportclubs geweest, waar we voorlichting hebben gegeven. Het was echt stoer om deze jongeren bewust te maken van wat vrijwilligerswerk is en hoe ze zich kunnen inzetten.
Help & Change: 
Afgelopen zomer ben ik voor 9 weken naar Zuid-Afrika vertrokken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in een kinderopvangcentrum.
Ik had een sponsorbrief verspreid onder mijn familie, vrienden en collega's en daarmee geld ingezameld. Zo kon ik nog meer betekenen tijdens mijn tijd als vrijwilliger in Zuid-Afrika. Verder heb ik vorig jaar, met een medestudent, twee bijeenkomsten georganiseerd voor jongeren om ze te motiveren tot het doen van vrijwilligerswerk. Vooral gericht op vrijwilligerswerk in het buitenland. Ik ben een tijdje donateur geweest van het Aidsfonds en hecht veel waarde aan fairtrade producten. Zo vind ik het heerlijk om rond te snuffelen in de wereldwinkel en daar allerlei leuke kadootjes voor vrienden te kopen.
Work & Initiate: 
Ook op mijn werk heb ik mijn sponsorbrief verspreid en hiermee geld opgehaald voor het weeshuis in Zuid-Afrika.
My Latest Activity
een township, favela, ghetto, vuilinsbelt tour gedaan om...

een township, favela, ghetto, vuilinsbelt tour gedaan om inzicht te krijgen in het leven van de allerarmsten Tijdens mijn verblijf in Zuid-Afrika heb ik in mijn eerste dagen in Johannesburg, de luxe van de stad verlaten en een bezoek gebracht aan de getto wijken eromheen. Het was verschrikkelijk om ...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn ervaringen te vertellen Een collegaatje op mijn werk vertelde ik elke keer heel enthousiast over mijn ervaringen en dat ik zo graag terug wilde. Ook had ik haar al enthousiast gemaakt met mijn sponsorbrief voorafgaand aan mijn reis.. EN n...

Interview Wereld Supporter scriptie Gisteren werd ik door...

Interview Wereld Supporter scriptie Gisteren werd ik door Deniz Hamza benaderd met de vraag of zij mij mocht interviewen over mijn vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika en mijn ervaringen als Wereldsupporter. Helemaal leuk natuurlijk! Hoe meer mensen ik kan bereiken en inspireren met mijn ervaringen hoe ...

Evenement Info markt Activity International gedeeld! Volgende...

Evenement Info markt Activity International gedeeld! Volgende week zaterdag is de info markt van Activity International in Amersfoort en om dit onder nog meer mensen te verspreiden heb ik dit evenement gedeeld op mijn facebookpagina. Ook meteen laten weten dat ik erbij ben! :D

ik hou rekening met het verbruik van mijn electrische...

ik hou rekening met het verbruik van mijn electrische apparatuur: niet nodig, dan uit. En dit stimuleer ik ook bij mijn ouders en vrienden thuis. Zie ik een oplader in het stopcontact zonder telefoon om op te laden, stekker eruit!