Mijn laatste weekend..

'Mijn laatste weekend hier in Zuid-Afrika! Het was een heerlijk weekend, waarin ik mooie dingen heb beleefd. Dus ik kan wel zeggen dat ik mijn periode hier goed heb afgesloten ;-)

Vrijdag had ik samen met Laura en Christine een filmavond voor de kids op amazing grace georganiseerd. Christine, Laura en ik gingen aan het eind van de werkdag gezellig samen uiteten en kozen in de videotheek voor de film Fame! De filmavond was ondanks de chaos, wat natuurlijk logisch is met 43 kids! Erg geslaagd :-) de kleintjes vielen rond de helft van de film langzaam in slaap en verlieten zachtjes de zaal. Er werd veel gelachen om bijvoorbeeld grappige kapsel en oehhhh geroepen bij romantische scènes :p
Na de filmavond zijn Christine en ik samen naar mijn huis gelopen, want ze kon bij mij blijven slapen! Best spannend in het donker samen naar huis, maar voor de zekerheid gewapend met Deo hebben we de weg naar huis goed overleefd. Bij nader inzien was het goed te doen, maar je kan beter voorbereid zijn ;-)

En vanochtend ben ik met mijn gastgezin mee naar de kerk geweest! Ik had een tijdje geleden gevraagd of het mogelijk was dat ik een keertje meeging naar de kerk. Ik wist namelijk niet of dit oke was, maar dit was geen probleem. Ze vonden mijn interesse volgens mij juist wel leuk. Vorige week was het niet mogelijk, omdat er een speciale dienst was met alle kerken. Maar vandaag kon ik mee! En bijzonder dat was het zeker! Ik heb in totaal zon 4,5 uur in de kerk gezeten!! We vertrokken rond half 10 en kwamen weer thuis om drie uur! :O ondanks alle indrukken was dit toch wel een erg lange zit. De dienst bestond uit verschillende onderdelen, maar helaas kon ik het grootste gedeelte niet volgen ivm de taal. Mijn gastvader benoemde aan het begin mijn komst in zijn 'preek' en dat vond ik heel bijzonder. Hierdoor kwamen er allerlei mensen naar mij toe die mij verwelkomde en een vrouw vertaalde zijn preken. Toen langzamerhand iedereen binnen was nam het koor plaats en werd er volop gezongen. Ik vond dit het leukste gedeelte ondanks dat ik er niks van verstond ;-) alles beter dan een preek van bijna een uur in het siswati :$ mijn 'zusje' was ondertussen op mijn schoot in slaap gevallen. Een ander meisje in de rij voor me vroeg of ik hun babysitter was en of ik voor altijd bij hen bleef wonen. Ook dit deed veel met mij, want blijkbaar is dat best gewoon dan.. Met mijn 'zusje' op de arm sloot ik uiteindelijk mee proberen te zingen en bewegen op de muziek deze lange zit af. Buiten was ik natuurlijk ook weer hoogtepunt van de dag voor iedereen en iedereen kwam mij begroeten en het beste wensen. Ook de kids keken nieuwsgierig naar me ;-). Toen mijn gastvader eindelijk uitgepraat was met iedereen en ik mijn maag toch behoorlijk voelde knorren :p gingen we weer op weg. Onderweg nog even gestopt om te pinnen en tanken, waar ik door twee verschillende jongemannen aangesproken werd en de ene wilde mijn echtgenoot worden haha. Ja de mannen hier willen over duidelijk een blanke vrouw xD.
En nu zit ik weer thuis op m'n bedje al deze bijzondere ervaringen op te schrijven en ben ik dankbaar voor alles wat ik hier mee heb mogen maken! '

Follow the author: Meiske4
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]