WorldSupporter Magazine of EsmeeJansen
Image
Travel & Move: 
Ik heb nog geen bijzondere reiservaringen meegemaakt wat betreft wereldbijdrages. De expeditie naar Uganda zal mijn eerste reis naar een land zijn waar ik vrijwilligerswerk zal gaan doen.
Experience & Leisure: 
Route 66, een restaurant in Veldhoven, heeft op dit moment een speciaal 4-gangen Uganda menu op de kaart staan. Dit menu kost 14,75 en zij doneren van elk menu 5 euro naar onze Uganda groep.
Learn & Develop: 
Ieder jaar organiseert onze school een kerstmarkt en andere activiteiten daaromheen om een goed doel te ondersteunen. Dit goede doel is ieder jaar verschillend en de opbrengsten zijn vaak enorm.
Dit jaar gaat er een groep van 20 leerlingen, waaronder ik, naar Uganda. We hopen met deze reis veel aandacht te trekken en meer leerlingen te inspireren om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk. We gaan proberen om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van onze reis en de uitdagingen en die we aan zullen gaan.
Help & Change: 
Op 28 december ga ik op expeditie naar Uganda om vrijwilligerswerk te doen.
Hiervoor ben ik bezig met het organiseren van meerdere activiteiten om geld in te zamelen, waaronder het organiseren van een schoolfeest, benefietdiner en een lessenmarathon. Ook is er samen met drie Albert Heijn filialen een appelflappenactie georganiseerd waarmee 729 euro is opgehaald. Hiernaast probeer ik zoveel mogelijk mensen te vertellen over Uganda en mijn aankomende reis. Via de organisatie Worldmapping wordt onze Uganda-groep goed voorbereid op de reis en krijgen we veel informatie over de mensen en de gebruiken in Uganda.
Work & Initiate: 
Ik werk bij de Albert Heijn en zij hebben meegeholpen met het inzamelen van geld door een appelflappenactie te doen.
We verkochten 4 appelflappen voor 3 euro en de Albert Heijn doneerde van elke 3 euro 1 euro naar onze Uganda groep. Hiermee hebben we 729 euro opgehaald.
My Latest Activity
Tips!

Wat ik heel belangrijk vond om te weten toen ik op reis ging, was of ik goed ingeënt was. Ik wilde namelijk niet het risico lopen dat ik ziek werd of dat er iets zou gebeuren waar ik niet op voorbereid was. Ook de malariapillen zijn heel belangrijk, dus let goed op of je genoeg pillen bij je he...

Terugblik

Als ik terugkijk op de afgelopen tijd, ben ik nog steeds heel blij dat ik op expeditie naar Uganda ben geweest. Nog bijna iedere dag denk ik aan de geweldige tijd in Uganda en de hele lieve mensen die ik daar heb leren kennen.  In de toekomst wil ik absoluut nog een keer vrijwilligerswerk gaan ...