Aan de slag voor mijn stichting, bij terugkomst

Niet het einde, maar het begin?
Er is iets wat ik jullie nog niet heb verteld. 
Het gaat slecht met the Alouette Foundation. Tijden lang had de foundation meerdere partners en veel sponsors, maar vanwege de crisis zijn een hoop partners ermee gestopt, waaronder de partner van Cordova, Cebu. Hierdoor hebben we een flink aantal sponsors verloren.
Van het sponsorgeld gaat 70% naar de levensonderhoud van het kind zelf en 30 procent wordt voor het personeel en de kosten van het kantoor gebruikt. Dus niet genoeg sponsors, betekent ook niet genoeg geld om de sociaal werkster, Metchie, te betalen. Hoewel de directeur, Bernard Pierquin, het zoveel mogelijk probeerde uit te stellen… is er een onvermijdelijke beslissing genomen: het kantoor in Cordova zal tijdelijk moeten sluiten.
Zoals ik al eens eerder heb vertelt heeft Alouette negen locaties in de Filipijnen, met verschillende doelen. Zo is er een kinderdagverblijf, een huis voor misbruikte meisjes en een plek waar de kinderen van misdadigers terecht kunnen. In iedere locatie is er een mogelijkheid om kinderen te sponsoren en hen een nieuwe en betere toekomst te bieden.

Wie mijn verhalen heeft gevolgd weet inmiddels wel dat Alouette een enorme impact op levens kan hebben. Dat Alouette meedraagt aan het doorbreken van de cirkel van armoede en criminaliteit.
Maar dat jullie dat weten, komt door mijn verhalen. Door mijn ervaring daar. Wellicht hebben jullie Alouette gegoogled en als je dat nog niet hebt gedaan, raad ik je aan om dat even te doen. Het resultaat is een oude onoverzichtelijke Franse site: http://www.alouetteong.fr/present/eindex.htm en een verstopte redelijke website: http://dev.rtai.free.fr/about-alouette.htm . Deze laatste website is gemaakt door een Franse vrijwilligster, die jaren geleden een plan had om de website te veranderen. Helaas heeft ze deze nooit afgemaakt en is de site die je op dit moment ziet slechts een ongebruikt document.
Als goede doel is het zeer lastig om te overleven tussen al die andere goede doelen. En hoe betrouwbaar zijn deze doelen wel niet? Hoe weet je nou dat het geld dat je opstuurt wel echt bij dat kleine meisje of jongetje aankomt?
Omdat er zoveel ‘goede doelen’ zijn geweest die ons vertrouwen hebben beschaamd, zullen ze hard hun best moeten doen om ons vertrouwen weer terug te winnen.
Bernard Pierquin is iets meer dan twintig jaar geleden naar de Filippijnen gekomen, heeft twee jaar in de armste sloppenwijken van Manilla gewoond heeft daarna zijn eigen foundation opgericht. Twintig jaar lang runt hij deze negen locaties in zijn eentje. Hij heeft in zijn leven een hoop meegemaakt en zijn karakter heeft hem daardoor gevormd. Hij is gestrest en weet niet goed wat hij moet doen om zijn foundation te redden. Alles verliep altijd prima, tot de laatste jaren; de jaren van de digitalisering.

En nu kom ik in beeld. De afgelopen weken heb ik mij bezig gehouden met een nieuwe website voor Alouette in het algemeen, met vertakkingen naar de locaties. Samen met de collega’s in Cebu hebben we de plannen besproken en alles op een rijtje gezet. Ik heb vrienden om me heen voor hulp gevraagd en zo een team samengesteld. Dit alles heb ik aan Sir Bernard voorgesteld en… (trommel geroffel) hij keurde het plan goed!

De komende tijd zal ik samen met een goede vriend, Dennis Tel, de website verder gaan uitwerken. Ik heb mensen in de Filippijnen die mij gaan helpen met Google search en Paypall. En natuurlijk zullen we regelmatig skypen met sir Bernard om de website zo eerlijk en puur mogelijk te houden.

Ik hoop dat de andere locaties in stand kunnen worden gehouden door deze vernieuwing en dat Cordova haar deuren weer mag openen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt op een mooie toekomst.

Laat het geen einde zijn, maar een begin.

(meer weten over het indrukwekkende verhaal van Bernard Pierquin? Klik op: http://www.alouetteong.fr/docs/dossiers/Karl%20Wilson%2019-10-09.pdf )

link blog: http://elisemarcus.waarbenjij.nu/reisverslag/4514034/geen-einde-maar-een-begin

Contributions, Comments & Kudos

wat een indrukwekkend verhaal

wat een indrukwekkend verhaal, zo erg om te lezen dat stichtingen niet voort kunnen leven door geld gebrek. Niet vreemd in tijden van crisis, maar toch nog altijd zo nodig dat het niet zou mogen gebeuren!

Ik vind het super dat jij de hoop en goede wil toont om te zorgen dat de stichting kan blijven bestaan en een mooie duidelijke website is daarin een super goede stap!

Ik wens jou en de stichting alle geluk en voorspoed toe en ik hoop dat je volgende blog vol positieve geluiden zit over hoe het de goede kant op gaat!

Liefs Cecile

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of emarcus
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.