Image
WorldSupporter profile of Tom Dokter
Image
Travel & Move: 
Met mijn reis naar Brazilie heb ik bewust gekozen voor geen luxe maar juist terug naar het primitieve. Ervaren hoe zij het hebben en meegaan in hun primitieve leven.
Kijken waarin ik kan helpen in hun leven. We hebben in Ghana overnacht in de Green Ranch. Alles is daar gericht op gezond leven, eten e.d. Het is ´groen´ leven. Vegetarisch e.d. We hebben overnacht bij ´Hand in Hand´ i.p.v. in een hotel. Puur om dit mee te maken en de kinderen wat te kunnen bieden. We hebben in Ghana ook bewust overnacht bij gastgezinnen en compounds. Voor de ervaring en in de hoop dat dit voor het gezin ook iets extra´s bracht.
Experience & Leisure: 
We hebben met de voetbalclub eens een sponsorloop gehouden voor een goed doel. Dit was prachtig om te doen. Een hele voetbalclub die met zijn allen loopt voor een goed doel.
Er werd een prachtig bedrag opgehaald. Ik heb in mijn vrije tijd wat filmpjes gemaakt van Ghana en deze op facebook gepost. Filmpjes over de school, over onze reis e.d. Ik deel veel op social media, waarvan heel veel over Ghana de laatste tijd.
Learn & Develop: 
Ik heb meegedaan aan Zip Your Lip toen ik op de middelbare school zat. Hiermee haalden we veel geld op voor de arme kinderen in het buitenland.
Verder heb ik klasgenoten gehad die uit het buitenland kwamen. Hier ging ik veel mee om. In mijn Calo-tijd heb ik zwemles gegeven aan kinderen uit het oorlogsgebied. Dit maakte veel indruk op mij. Ik ben gymleraar in Nederland, dus ik vond het interessant om het verschil tussen de scholen in Nederland en Afrika te ervaren en de kinderen in Afrika te bieden wat de kinderen in Nederland wekelijks ervaren. Mijn kennis binnen het gym geven heb ik in Afrika voor een heel gedeelte over kunnen brengen, wat heel mooi was om mee te maken.
Help & Change: 
Mijn reis naar Brazilië was fantastisch. Overleven in de Amazone en daar overnachten bij een gezin wat daar leeft. Samen met de kinderen spelletjes doen en films kijken.
Hierbij merkte ik dat ze met kleine dingen al heel blij waren. Voor mij was dit de meest bijzondere ervaring in het buitenland. Bovenstaande schreef ik voor mijn reis naar Ghana. Natuurlijk is op het punt ´voor een ander´ de reis naar Ghana het meest bijzondere geweest. Kinderen blij maken, een school helpen, projecten bezoeken en de cultuur meemaken in Afrika. Prachtig! We hebben lesgegeven op de Kids Active school in Tamale, waar we vooral sportactiviteiten aanboden voor de kinderen die daar vakantie hadden. Bij vertrek hebben we de school voor een geldbedrag boeken geleverd waar zij komend jaar weer uit les kunnen geven. Fantastisch om dit te kunnen bieden. We hebben kado´tjes gegeven aan ons gastgezin. De kinderen dingen om mee te spelen en de moeder een tas en foto´s. Verder hebben we nog het project ´Hand in Hand´ bezocht. Een project voor mensen met een beperking. Erg mooi project om mee te maken. Wij zijn hier 2 dagen geweest om vooral veel kennis op te doen en te spelen met de kinderen.
Work & Initiate: 
Tijdens mijn werk op een middelbare school heb ik als leerkracht meegedaan met Zip Your Lip.
Prachtig om te zien hoe leerlingen zich volop inzetten om te ervaren hoe het is om een langere periode niet te eten. Ik geef een aantal leerlingen gymles die uit het buitenland komen. Bij mijn oude werk zaten veel buitenlandse kinderen op school. Deze kinderen hielp ik met de gymlessen en het contact daarbuiten. Ik heb mijn ervaringen gedeeld in een nieuwsbrief die wij maandelijks voor ons werk versturen. Deze nieuwsbrief bereikt honderden mensen. Het leuke was, dat ik verschillende mensen naar mij toe kreeg die het hadden gelezen. Hierin raadt ik hen ook aan om, mochten ze ooit nog een inzamelactie willen doen, dit voor Kids Active te doen in Ghana. Puur omdat ik dit van zo dichtbij heb meegemaakt. Voor Serious request hebben we een kerstmannenloop georganiseerd met 70 kinderen uit Putten. 1450 euro werd opgehaald, die bij het bedrag op kwam van de andere acties in Putten. Putten haalde uiteindelijk ruim 20.000 euro op voor 3fm serious request.
My Latest Activity
Image

Na mijn ervaringen in Ghana wilde ik graag iets moois doen voor het goede doel. Een ideaal doel om te steunen is de actie Serious Request. Een actie van 3fm, waarbij het rode kruis elk jaar voor een ander onderwerp wordt gesteund. Al tijden wil ik een sportevenement organiseren om geld op te halen v...