Tamale

Mijn eerste blog in Ghana vanuit het internetcafe in Tamale. Lekkere airco, dus prima vertoeven in dit hete weer. Allereerst, sorry voor de typfouten. De D en de F doen het niet goed en de ' werken niet altijd.

Zondagavond vertrokken wij naar Ghana. Een reis met een tussenstop in Marokko. Gelukkig maar, want de tweede vlucht waren onze plaatsen in het vliegtuig gewijzigd naar Business Class, terwijl we betaalden voor Economy. Top dus! Welkomstdrankje, voorgerecht, hoofdgerecht en fruit of kaasplankje als nagerecht. Wat een luxe!

Aangekomen in Ghana maakten we al gauw kennis met de Ghanese traagheid. Rustig aan het werk op het vliegveld en niemand die zich er druk om maakt. Dit zorgde voor 1 uur en 30 minuten vertraging. Wachten in een witte partytent op het vliegveld van Accra.

Een korte vlucht naar Tamale leverde vooral bij het landen prachtige beelden op. Bij aankomst stond Bash al zwaaiend op ons te wachten. Een fantastische vent van 29 jaar met enorme humor en kennis van Tamale. Hij kent veel mensen, wat handig is voor ons.

In de autorit vanaf het vliegveld werd Afrika voor ons goed in beeld gebracht. Kuddes koeien en geiten op de weg die zonder angst de o zo drukke wegen oversteken, waardoor iedereen op de rem moet. Vele vrouwen met van alles op hun hoofd. Spelende zwaaiende kinderen langs de kant van de weg. Vele eettentjes en winkeltjes die erg klein zijn. En natuurlijk het vele getoeter.

Hij reed ons naar het kantoor van Kidz Active. Daar ontmoetten we alle vrijwilligers die in Tamale werken. Na een kleine powernap mochten we met alle vrijwilligers eten bij de kidz active lodge. Dit wordt elke maandag gedaan. Voor 6 euro per persoon een heerlijk 3 gangen menu. Na deze gezellige avond sliepen wij voor 1 nacht in het kantoor. Voordat we gingen slapen lagen we nog even wakker van de kuddes geiten die langsrenden en de groepen kinderen die muziek maakten op afwijstijlen. Dit was traditioneel voor het suikerfeest.

De volgende ochtend naar de school. Bij aankomst kwamen de eerste 10 kinderen ons tegemoet rennen en pakten onze handen alsof ze ons al jaren kenden. Hand in hand met de aanhankelijke kinderen liepen we naar school. Daar kregen we een rondleiding door de lokalen en speelden we de hele ochtend met de 60 aanwezige kinderen. Touwtjespringen, voetballen, volleyballen en frisbee.

's middags kregen we een rondleiding door Tamale van Bash. Herkenningspunten, gevaarlijke kruispunten, banken, supermarkten en goede cafes. Maar vooral ook veel lachen met hem.

Uiteindelijk bracht Bash ons naar het gastgezin. Een gezin met een moeder, 3 zonen, 2 dochters en heel veel neefjes, nichtjes en tantes. Drukke gezellige bedoeling. Super lieve mensen en een groot huis.

We hebben een grote kamer met een super groot bed. Er is een grote woonkamer en een badkamer (een die gebruikt wordt in horrorfilms) en een prima wc. Kakkerlakken, hagedissen zijn er genoeg, maar gelukkig doen die niets. Elke morgen krijgen we 2 stokbroden en een kan thee. Daarna gaan we van 8-12 uur werken's middags eten we op kantoor bij de andere vrijwilligers en 's middags zijn we vrij. 's avonds krijgen we vaak noodles of rijst. Smaakt prima!

Na deze dag hebben we nu weer 3 dagen gewerkt op de school. Woensdag hebben we voor ruim 100 kinderen een hollands toernooi georganiseerd met spijkerpoepen, blikgooien, spijkerbroekhangen e.d. Erg komisch! Donderdag en vrijdag hebben we geschilderd, omdat er weinig kinderen waren door het suikerfeest. De lokalen zien er hierdoor weer schoner uit.

Donderdag mochten we mee met de familie naar het suikerfeestritueel. Ze gingen met duizenden mensen bidden op een plein. Heel bijzonder, al voelde het soms wat vreemd om als bijna enige blanke daar rond te lopen. Helemaal omdat de moeder voor ons speciale feestkleding had geregeld. Iedereen wilde hierdoor op de foto. Bijzondere gebeurtenis was dat.

Gisteravond uit eten geweest met de vrijwilligers in Tamale.

Nu is het weekend.....

Image
Follow the author: Tom Dokter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Tom Dokter
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]