Image
WorldSupporter profile of StephanievanVliet
Image
Travel & Move: 
Op mijn reizen probeer ik altijd de commerciële touroperators voor tripjes te mijden en meer met lokale mensen/tourguides in contact te komen.
Zo weet ik zeker dat mijn geld op de juiste plek komt en niet bij de westerse bedrijven of iets dergelijks. Verder wijs ik altijd alles omtrent dierenleed af bv op olifanten rijden. Ik probeer ook de mensen daar uit te leggen waarom ik niet aan die activiteit mee wil doen en waarom wij westerlingen dit niet normaal vinden. Zo hoop ik toch dat als ze meer van dit soort berichten krijgen dit soort industrieën een andere invullen zullen geven.
Experience & Leisure: 
Door mijn vele reisjes ben ik ontzettend multi cultureel ingesteld en zie ik mijzelf meer als een wereldburger dan als een Nederlander.
Ik eet graag internationaal, vooral Aziatisch eten vind ik ontzettend lekker. Luister naar muziek van over de hele wereld en haal graag spulletjes bij de wereldwinkel. Juist het mixen van verschillende culturen en invloeden maakt het leven een stuk kleurrijker, plezieriger en interessanter.
Learn & Develop: 
Ik volg de opleiding International Lifestyle Studies aan Fontys Hogeschool in Tilburg.
Ik ben nu bezig met de minor Global Development Issues waarmee wij in de laatste maand 4 weken vrijwilligerswerk gaan doen. Deze minor gaat in op ontwikkelingsvraagstukken, interculturele communicatie en rechtvaardigheid. Ik ga voor deze minor in juni 2013 naar Vietnam met de organisatie vrijwillig wereldwijd.
Help & Change: 
In februari 2012 heb ik een reis naar Nepal gemaakt. Tijdens mijn reis wilde ik wat terug doen voor het land.
In Nederland heb ik naar verschillende weeshuizen gekeken en hier uiteindelijk 1 van uitgezocht, hier heb ik toen een inzamelactie voor gedaan. Deze kleertjes/schoolspulletjes ben ik persoonlijk gaan afgeven en bij het zien van die kinderen brak mijn hart. Het was erg fijn om iets te kunnen betekenen ook al is het iets kleins. Tevens heb ik verschillende projecten die vanuit het weeshuis liepen financieel gesteund.
Work & Initiate: 
Voor mij studie heb ik een half jaar stage gelopen in Kaapstad bij een marketing kantoor als junior Strategist/creative.
Dit experiential marketing bedrijf kreeg opdrachten van verschillende merken voor verschillende doelgroepen. Meerder malen bevond deze doelgroep zich in de townships. Zo hebben we inzamelacties georganiseerd en verschillende projecten in townships uitgevoerd. Alle projecten zijn mij natuurlijk bijgebleven en waren allemaal bijzonder maar 1 project in bijzonder. Voor een project van Adidas hadden we levensgrote schoenendozen laten fabriceren voor een evenement als promotie. Na afloop van het evenement hebben wij deze gedoneerd aan de mensen uit de townships, nadat bewoners vroegen of ze deze mochten hebben. Mensen hebben hier winkels/huizen etc van kunnen maken wat ik echt heel gaaf vind.
My Latest Activity
Image

Met dit tweede reisverslag ga ik verder waar ik gebleven was. Buiten Nhip Cau en city orphanage heb ik namelijk op nog twee prachtige projecten mogen werken. Pagoda weeshuis: In dit weeshuis zaten de kindjes of beter gezegd schoffies bij de monniken in een pagoda ondergebracht. Hier was het onze taa...

Image

Voor mijn minor Global Development Issues heb ik een casus opdracht moeten maken over de genocide in Rwanda in 1994. Tijdens mijn onderzoek ben ik achter verschrikkelijke, gruwelijke feiten gekomen wat zich daar heeft afgespeeld. Hetgeen dat mij het meest is bij gebleven is dat wij 'het westen' NIET...

Image

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang want over precies een week vertrek ik naar Vietnam. Ik ga daar 4 weken vrijwilligerswerk doen op verschillende projecten rondom Can Tho, gelegen in het zuiden. Ik reis daar naartoe via [vrijwillig wereldwijd](www.vrijwilligwereldwijd.nl). Deze stage is e...

Mijn Wereldsupporter Song: Mr Mandela

Een collega van mij in Kaapstad speelt in een band, Trenton and Free Radicals. Zij spelen al op alle grote festivals en doen het ontzettend goed in Kaapstad. Ze hebben een nummer uitgebracht ter ere van Nelson Mandela en daarom is dit mijn wereldsupporter song. Ik vind het een ontzettend lekker numm...

Image

BORN INTO BROTHELS, Calcutta's red light district Een vriendin van mij had het laatst over een documentaire die ze had gekocht over kinderen in India die geboren zijn in bordelen. Dit soort documentaires vind ik altijd onwijs interessant en heb de dvd vanavond bekeken. Deze Oscar-winnende documentai...