HOTEL RWANDA een film die je gezien moet hebben

Voor mijn minor Global Development Issues heb ik een casus opdracht moeten maken over de genocide in Rwanda in 1994. Tijdens mijn onderzoek ben ik achter verschrikkelijke, gruwelijke feiten gekomen wat zich daar heeft afgespeeld. Hetgeen dat mij het meest is bij gebleven is dat wij 'het westen' NIETS hebben gedaan om de mensen te helpen en de slachtpartijen te stoppen. Bijna een miljoen mensen zijn afgeslacht en wij hebben toegekeken. Dit kwam voornamelijk omdat wij geen voordeel hadden bij het helpen van Rwanda, er valt hier namelijk niks te halen (olie, goud etc.). Mensen zijn blijkbaar niet belangrijk genoeg om een land binnen te vallen. Het ergste is nog dat de kolonisatie door de Belgen een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de onrust binnen het land en tussen de twee volken. Na de dekolonisatie heeft niemand zijn verantwoording genomen om te helpen en op te lossen wat het westen heeft aangericht. De film hotel Rwanda geeft een heel goed beeld van wat zich heeft afgespeeld tijdens deze genocide. Het is een waar gebeurd verhaal over een man die vele levens heeft weten te redden. Het is een prachtige film die is genomineerd voor vele prijzen waaronder oscars. EEN MUST SEE voor alle wereldsupporters!!!!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of StephanievanVliet
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
15
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.