BORN INTO BROTHELS (SUPER MOOIE DOCUMENTAIRE)

BORN INTO BROTHELS, Calcutta's red light district

Een vriendin van mij had het laatst over een documentaire die ze had gekocht over kinderen in India die geboren zijn in bordelen. Dit soort documentaires vind ik altijd onwijs interessant en heb de dvd vanavond bekeken.

Deze Oscar-winnende documentaire portretteert de kinderen uit de hoerenbuurt van Calcutta, waar hun moeder als prostituee werken. Fotografe Zana Briski legt het leven in de bordelen vast en besluit de kinderen te leren fotograferen. Terwijl de kinderen leren hun wereld vast te leggen en deze op een nieuwe manier te bekijken, groeit hun zelfvertrouwen.

Het is een hele eerlijke documentaire over het leven in de bordelen met prachtige beelden. Dit soort films zorgen ervoor dat je weer even met twee benen op de grond staat en je de wereld weer anders leert te bekijken. Een aanrader voor iedereen die die echte wereld onder ogen durft te zien.

Via onderstaande site (bol.com) kun je de dvd bestellen:
httppublic://blog/journal-20100213-zana-briski-born-into-brothels-c-zana-briski_0.jpgwww.bol.com/nl/p/born-into-brothels/1002004005615128/?featuredProduct

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of StephanievanVliet
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.