Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Wat het meest impact op me heeft gehad is Kenia waar ik in 2007 ben geweest. Dit was zo indrukwekkend!
het is onbeschrijflijk, maar ik zal omschrijven wat het eerst in mij opkomt als ik aan Kenia en omstreken denk: het hele continent Afrika geeft mij eigenlijk een zeer warm gevoel. Die mensen daar erg weinig hebben maar zijn toch zo open, vriendelijk, aardig, trots. Dit zet je echt wel even aan het denken. Ik bedoel kijk eens naar Nederland. Een land met mensen die nooit genoeg hebben: heeft de buurman dit, oh! nou dan moeten wij dat ook maar. Heeft de buurman dat, oh! dat moeten wij dat ook maar hebben. De mensen in Afrika leven per dag. Ze verdienen iets op een dag vervolgens geven ze uit en kijken de volgende dag hoe ze die weer doorkomen. De mensen in Nederland leven hun hele leven (raar gezegd). Ze sparen voor ''later'' en kunnen niet genoeg krijgen van alle moderne technologie (niet dat ik zelf daarin een uitzondering ben maar dit valt me heel erg op). We kunnen dit in Nederlands natuurlijk ook niet meer omdraaien of verminderen want we kunnen nu niet meer ''zonder''.
Experience & Leisure: 
Ik heb vroeger heel veel paard gereden tot een paar weken geleden, toen ik mijn paard heb verkocht. Ik heb in totaal bijna 10 jaar paard gereden.
Ik heb dus afscheid genomen van twee dingen: mijn paard zelf en het gehele paardrijden. Dit viel echter best zwaar. Heel vroeger heb ik ook nog aan gymnastiek gedaan, ik dacht dat ik dat twee jaar gedaan heb. Binnenkort ga ik op pianolessen zodat ik mijn piano ambities kan uitbreiden. Eigenlijk moet ik ook nog op een sport zodat ik wat in beweging blijf maar ik weet nog niet precies wat ik zou willen doen.
Learn & Develop: 
Ik heb op de basisschool meerdere sponsorlopen gedaan, ik weet zo niet meer hoeveel we daarmee hebben opgebracht.
In groep 7 hebben we een dag georganiseerd dat we in groepjes een kraampje moesten oprichten met allemaal fairtrade producten. We hebben uitnodigingen verstuurd naar allemaal mensen of ze wouden komen kijken en kopen natuurlijk! ik weet zo ook niet meer hoeveel we toen bij elkaar hebben gespaard maar het was veel :) Op de middelbare school hebben we ook een ronde door Joure gedaan om lege flessen op te halen en daar hebben we ook heel veel geld mee opgehaald. Verder heb ik nog veel geld opgespaard met bijvoorbeeld Koning(inne)dag
Help & Change: 
Ik ben Sophy Tempel en ben 15 jaar. Ik ben altijd al van het reizen geweest net als mijn vader en in tegenstelling tot mijn moeder.
Ik had al een hele tijd in mijn hoofd om na het vierde jaar van het vmbo-t met een jongerenreis naar het buitenland te gaan. Toen een vriendin vorig jaar naar Kenia was gegaan was ik helemaal om. Dit jaar ben ik aan de beurt :) Dit jaar ga ik 5 jongeren naar Ghana om een deel van de vakantie vrijwilligerswerk te doen en een deel van de tijd rond te reizen. Ik heb er super veel zin in maar ben bang dat we vervroegd terug moeten omdat in de landen om Ghana heen het Ebola virus heerst... Maaarr,, niet te treurig eerst maar afwachten.... :)
Work & Initiate: 
Sinds ongeveer 2 a 3 jaar op de zorgboerderij van mijn moeder genaamd "BoerenBlij''.
Dit is een zorgboerderij voor dementerende ouderen die van 10 tot 4 hun dag bij ons doorbrengen. Binnenkort als ik 16 ben wil ik graag ook nog ergens anders werken. Dan kan ik beide combineren.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Latest Teaching Materials
My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters