WorldSupporter Magazine of sophiebaltus

Supporter

My latest activities - My WorldSupporter CV - Notifications of new content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
De meeste indruk heeft voor mij mijn reis door Marokko gemaakt. Ik heb met mijn ouders al veel gereisd, maar dit was mijn eerste reis buiten Europa, toen ik acht jaar was.
Ondanks dat dit al lang geleden is, kan ik me het nog precies herinneren. Ik zal zo nooit vergeten hoe we in de medina aangesproken werden om mee te gaan naar een familiebedrijf, waar een leder/tapijten-zaak gerund werd door een familie. Hoe blij kinderen waren als je hun de kleinste dingen uitdeelde, een gesprekje met ze aanging of een foto met ze maakte, was iets wat ik nog nooit had gezien. Door zulk soort reizen ga je meer waarderen wat je zelf hebt en hoop je een beetje van jou ambities over te brengen op de kinderen/bevolking daar.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd ben ik nu druk bezig met het vertellen van mijn plannen en het houden van acties (flessenacties, presentaties en verslagen) om op deze manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voo
r mijn reis naar Malawi. Ik vind het verder erg leuk om te lezen over verschillende culturen, of hier films over te zien. Maar natuurlijk is het het mooist om ze zelf echt mee te maken, en dat is waarvoor ik nu in mijn vrije tijd bij winkels, sportverenigingen en scholen acties houdt. Om dit te kunnen realiseren.
Learn & Develop: 
Op de basisschool heb ik meegedaan aan verschillende sponsorlopen en op de middelbare school heb ik wel eens spulletjes gekocht voor het goede doel.
Ik ben op dit moment zelf bezig met het ophalen van sponsorgeld op scholen, ik heb presentaties over Malawi gegeven op twee basisscholen en heb met de open dag van mijn eigen middelbare school ook zelfgebakken cupcakes verkocht voor verschillende projecten waar ik in Malawi aan ga werken.
Help & Change: 
Thuis gebruiken wij veel fair-trade en biologische producten. Verder zijn mijn ouders lid van verschillende organisaties zoals; Oxfam Novib, UNICEF, Aids-fonds en WNF.
Ik doneer sinds kort ook iedere maand een klein bedrag aan UNICEF om op deze manier te helpen met het aanleggen van waterputten en filters in verschillende ontwikkelingslanden om schoon drinkwater te kunnen realiseren. Ik doe ook vaker mee aan verschillende acties, zoals een extra euro doneren voor WARCHILD of het kopen van sieraden/kleding voor een eerlijke prijs. Verder ga ik dit voorjaar mijn eerste ontwikkelingswerk-reis maken, naar Malawi, om nu ook echt zelf de mensen daar te gaan helpen.
Work & Initiate: 
-Sinds kort werk ik bij een restaurant in Maastricht, waar men ieder jaar meedoet aan een actie. Het heet; Maastricht aan Tafel.Deze wintereditie zal plaatsvinden van 13 t/m 27 januari 2013.
Geniet voor een vaste prijs van € 25,20 van een heerlijk 3 gangen diner bij een van de 30 deelnemende restaurants. In het bedrag van € 25,20 heeft de € 0,20 een symbolische betekenis. Dit is namelijk het bedrag dat naar het goede doel Fill the Cup gaat. Voor 20 eurocent kan een kind in een derde wereld land worden voorzien van een maaltijd op school. Het motto van het evenement is daarom dan ook "Wij een maaltijd, zij een maaltijd".

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer Jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Supporters of Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters