Groene energie

Na alweer bijna een jaar samenwonen met mijn vriendje (wat gaat de tijd toch snel!) moeten we ons energiecontract verlengen of een nieuwe leverancier zoeken. Toen we pas in ons huisje introkken, had mijn vriendje het uitzoekwerk gedaan en koos voor energie die voor een groot gedeelte groen was. Dit jaar hebben we samen rondgekeken en kwamen een energiemaatschappij tegen die 100% groen is. Hier waren we beiden enthousiast over en gaan zeker overstappen op deze groene energie.

Tijdens het uitzoeken van de energie besefte ik me dat zowel ik als mijn vriendje bewuster zijn gaan leven sinds ik terug ben uit de Filipijnen. In het begin was het opzettelijk/bewust, maar ik merk nu na een aantal maanden dat het ineens zo vanzelf gaan, dat het eigenlijk vanzelfsprekend is geworden dat we kiezen voor duurzaam, eerlijk, biologisch en 'beter voor de wereld'. We staan nu bijvoorbeeld beiden stil bij waar producten vandaan komen, of het op een goede/eerlijke manier is gemaakt en we doen ook meer moeite om aan duurzame, eerlijke en biologische producten te komen. Daarnaast steunen we meer goede doelen en proberen we zo vaak mogelijk kansarmen of minderbedeelden te helpen. Ik besef me dat kleine gebaren (zoals een zwerver een broodje en drinken te geven) al veel kunnen betekenen. Daarom probeer ik in mijn vrije tijd geregeld vrijwilligerswerk te doen. Grappig dat die omslag zo gemaakt is en dat we nu veel bewuster leven:)

 

Follow the author: jessica.z89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Yes! Helemaal gelijk Jessica.

Yes! Helemaal gelijk Jessica. Nu de winter eraan komt zal ik ook weer eens wat vaker een kopje koffie of thee brengen naar de straatnieuwsverkoper aan de overkant! 

Wat goed Gerjanne! Alle

Wat goed Gerjanne! Alle beetjes helpen:)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2 2