Zomerse deuntjes met een duurzaam tintje!

Het festivalseizoen is weer begonnen! Op zwoele zomerdagen toffe festivals bezoeken, die ook nog duurzaam zijn? Ik zet de meeste duurzame hieronder voor jullie op een rijtje!

1. Concert at Sea, 27 & 28 juni, Brouwersdam
Een aantal jaar geleden het eerste klimaatneutrale festival. Zo draait de backstage op groene stroom, zijn de vacuumtoiletten 80% waterbesparend, de bekers zijn gemaakt van mais en worden 100% gerecycled, alle leveranciers moeten hun afval scheiden, het overgrote gedeelte van het eten is biologisch en/of fair trade en ten slotte wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd door compensatiegeld te steken in het Umoja Fonds. 
Kijk voor meer informatie op: http://www.concertatsea.nl/ 

2. Madnes, 4/5/6 juli, Ameland
Dit surf/skate/muziek festival op Ameland doet er alles aan om de eigen milieu impact te beperken. Het afval is biologisch afbreekbaar, er wordt gebruik gemaakt van een biogasinstallatie, windmolen en een podium dat op energie vanuit wind, zon en trappende bezoekers, runt. En om de bezoekers nog wat extra te betrekken bij al deze duurzaamheid, ruimen ze na afloop met alle bezoekers het strand op. 
Enthousiast?! http://www.madnesfestival.nl/ 

3. Welcome tot the future, 26 juli, Het Twiske bij Amsterdam
Dit evenement heeft vorig jaar zelfs het 'certificate of excellence' met betrekking tot duurzaamheid gekregen. Een aantal van de duurzame initiatieven op dit festival: biologisch eten, supporter van 10.000 Hours project, groene stroom door hergebruikt frituurvet en recycling van bekers en flesjes in samenwerking met Coca-Cola. 
Super! Check hier voor meer informatie: http://www.welcometothefuture.nl/

We gaan in Nederland de goede kant op! Veel plezier gewenst deze zomer met de duurzame deuntjes. 
 

 

 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaaikeArts
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
9 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.