Image
WorldSupporter profile of jessica.z89
Image
Travel & Move: 
Mijn bijzondere reis door Thailand en Cambodja in 2011 zal mij altijd bijblijven als meest indrukwekkende ervaring.
Dit was de eerste reis die ik alleen maakte en de indrukken die ik daar heb opgedaan zijn onbeschrijfelijk. De overgang van Thailand naar Cambodja was heftig; van de welbekende land (waar ook nog veel armoede is) met de glimlach naar velen bedelende kinderen op straat en een enorm verschil tussen arm en rijk. Samen met een Brits meisje die ik ontmoette tijdens die reis hebben we besloten om snoep en nuttige spullen uit te delen aan de kinderen daar en toen er vrijwilligers van een school voor weeskinderen op ons pad kwamen hebben we besloten om met ze mee te draaien. Deze reis heeft mijn ogen geopend en laten zien dat geluk niet bestaat uit enkel materiële dingen en dat deze mensen ZO gelukkig kunnen zijn met dat wat ze hebben. Daar heb ik diepe respect voor gekregen. De lach van die kinderen om enkel een klein gebaartje heeft mijn hart geraakt.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd doe ik veel verschillende dingen. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar andere culturen en ga daarom vaak op reis (het liefst een paar keer per jaar).
Door middel van ervaring met de locals leer je echt de mensen en het land kennen en vaak het is toch anders dan in bijvoorbeeld de boeken geschreven staat. Naast mijn reislust breng ik veel tijd door met mijn vriendje, vrienden en familie. Zij zijn heel erg dierbaar voor me. Verder sport ik graag (hardlopen, zumba, dansen en kickboksen) en speel ik af en toe nog piano.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school hadden wij elk jaar een kerstmarkt. De opbrengst ervan ging elk jaar naar een ander goed doel.
Het jaar dat mij het meest is bijgebleven is het jaar dat onze klas een 'schoonheidssalon' was. De moeder van een klasgenootje was schoonheidsspecialist en gaf ons een miniworkshop nagels lakken met gekke vormpjes, glittertjes, kraaltjes ed. Zelf gaf ze massages. Die dag hadden we de hoogste opbrengst van alle klassen opgehaald! De kerstmarkt was een leuke originele manier om geld op te halen voor goede doelen.
Help & Change: 
2.5 jaar geleden ging ik een keer mee met een vriendin naar Sanquin.
Toen de mevrouw achter de balie vroeg of ik ook donor wilde worden, hoefde ik daar niet langer dan een seconde over na te denken; natuurlijk wil ik dat! Na een paar keer bloed doneren werd het al gauw duidelijk dat ik niet zo vaak kon, ivm veel verre reizen. Na zo'n reis mag je al gauw 6 maanden geen bloed geven. Drie maanden geleden vroeg de zuster van Sanquin of ik dan plasmadonor wilde worden, dan kon ik nog steeds blijven reizen en dan mag ik ook wat vaker geven. Sindsdien ben ik plasmadonor. Het voelt goed om anderen te helpen die mijn plasma of bloed hard kunnen gebruiken. Verder doneer ik de kleding die ik niet meer gebruik altijd aan KICI of geef ik het aan een ander goed doel. In juli ga ik 2 maanden vrijwilligerswerk doen bij een weeshuis in de Phillipijnen.
Work & Initiate: 
Zover ik mij herinner heb ik nog niet zoveel wereldbijdrage geleverd tijdens mij werk.
Op dit moment ben ik bezig met mijn master sociale wetenschappen op de universiteit, en besef me nu dat ik inderdaad meer met wereldbijdrage in mijn achterhoofd werk zou moeten verrichten. Dit staat nu op mijn to do lijst. Wat ik wel tijdens mijn bijbaantje bij 1850 heb gedaan is geholpen bij giro 555 met verschillende bn'er na de aardbeving in Haiti. In de studio in Hilversum stonden we mensen te woord die giro 555 wilde steunen en verrichten we andere taken waar nodig. Natuurlijk droegen we ook individueel ons steentje bij voor Haiti.
My Latest Activity
Image

Dit jaar hadden Hugo en ik allebei veel eten in ons kerstpakketten zitten. Van heerlijke truffels tot chocola, soep, pasta, koekjes, noem het maar op. Natuurlijk konden we alles lekker zelf opeten, maar we vonden allebei dat we er andere mensen blij mee konden maken, dus besloten om onze pakketten n...

Image

Gisteren was ik als vrijwilliger via UtrechtCares bij de kerstbingo in een nachtopvangcentrum voor dak- en thuislozen in Utrecht. UtrechtCares heeft samen met Stichting de Tussenvoorziening deze avond georganiseerd, met sponsoringen uit verschillende hoeken. Het was voor mij de eerste keer dat ik ee...

Kledingverkoop voor House Of Refuge

Op zaterdag 10 januari ga ik samen met een vriendinnetje onze (oude) kleding verkopen in de IJ-hallen die we verzameld hebben uit onze eigen kledingkast en van vrienden en familie. Het opgebrachte geld gaat naar spullen voor de kinderen van het weeshuis in de filipijnen waar ik vrijwilligerswerk he...

On top of the world

Ik hoorde dit liedje weer (na een lange tijd niet gehoord te hebben) bij de Q-top 1000 en voelde weer dat dit liedje eigenlijk zoveel met zich meedraagt; blijschap/vrolijkheid, hoop, kracht, dromen, energie.. Alsof de wereld heel even aan je voeten ligt. Natuurlijk gaan problemen de wereld niet uit ...

Image

Jaaaaaaaa weer een (voor mij redelijke nieuwe) Tony Chocolonely in de schappen van de supermarkt!! Mijn favoriet is caramel zeezout, maar deze nieuwe met marshmellow en pecan is ook heel erg lekker. Een aanrader dus!