Image
WorldSupporter profile of Gerjanne Voortman
Image
Travel & Move: 
De momenten die mij het meest zijn bijgebleven van mijn reizen zijn niet de mooie watervallen, het lekkere eten en zelfs niet de lange dansavondjes.
Het zijn de mensen die me verder hielpen wanneer ik het even moeilijk had. Wanneer ik niet wist waar naartoe te gaan, ziek op bed lag, mijn moeder miste, of gewoon een begripvolle blik kon gebruiken leek er ongeacht waar ik op de wereld verbleef en ongeacht de taal die er gesproken werd wel iemand klaar te staan om me verder te helpen. In Nederland heb ik geregeld Couchsurfers over de vloer omdat ik ook graag andere mensen wil verder helpen die op reis zijn.
Experience & Leisure: 
Mijn hobby en bijbaantje is het geven van sport en danslessen.
Ik laat mij graag inspireren door dansen en muziekstijlen vanuit de hele wereld die ik opzoek via YouTube, tegenkom op reis, of doorgestuurd krijg van (internationale) vrienden. Afrikaanse dans, Flamenco, Bollywood, Reggeaton...ik kan niet stilstaan en vind het leuk om andere mensen mee te laten bewegen. Op reis doe ik zelf ook graag mee met danslessen, ik deed mee aan een dansproject met daklozen in Servie, volgde Salsales in Bolivia en maakte internationale vrienden tijdens een dansweek in Slowakije.
Learn & Develop: 
Tijdens de middelbare school wist ik al zeker dat ik Culturele Antropologie wilde studeren, al was ik amper de Nederlandse grens overgestoken.
De kansen om zelf te reizen versterkten deze keuze nog meer. Binnen mijn studie kreeg ik de kans om onderzoek te doen voor een NGO, daarop besloot ik in mijn master te specialiseren op ontwikkelingssamenwerking.
Help & Change: 
Momenteel loop ik stage bij Joho Worldsupporter als onderdeel van mijn Master International Development.
Ik houd me vooral bezig met competentie ontwikkeling van Nederlandse jongeren in het buitenland. Aan het einde van deze stage hoop ik een training klaar te hebben waarmee ik andere worldsupporters kan helpen om hun buitenland ervaring optimaal in te kunnen zetten bij het vinden van een baan. Zelf heb ik veel geleerd van mijn buitenland ervaringen, waaronder een jaar wonen bij een gastfamilie in Uruguay, vrijwilligerswerk in Marokko en het doen van onderzoek voor een stichting in Nicaragua. Maar ook in Nederland zoek ik de culturelle verschiedenheid graag op. Via een maatjesproject heb ik een leeftijdsgenote helpen integreren in Nederland en als bestuurslid van de jongerenuitwisseling van mijn vroegere woonplaats organiseerde ik uitwisselingen voor jongeren uit mijn dorp met Europese partnersteden.
Work & Initiate: 
Als sportinstructrice geef ik voor de stichting waarvoor ik werkte in Nicaragua af en toe een (Nicaraguaanse) dansworkshop op de basisscholen die hen ondersteunen in Nederland.
Groep 1 t/m 8 gaat dan lekker los op Latijns-Amerikaanse ritmes om hen meer te betrekken bij Nicaragua en hen extra te motiveren om geld in te zamelen voor het goede doel.
My Latest Activity
Kinderarbeid gelegaliseerd: vooruitgang of achteruitgang?

Als je wel eens op reis bent geweest in Zuid-Amerika of Azië weet je dat het in vele landen niet vreemd is dat jonge kinderen werken. Waar ik het op mijn veertiende best wel cool vond om m'n eerste vakantiebaantje te hebben (loon ging direct naar entree voor het nabijgelegen zwembad en de daar ...

De vrijwilliger verdient geen schandpaal

Onderstaand artikel komt uit OneWorld.  (http://www.oneworld.nl/opinie/de-vrijwilliger-verdient-geen-schandpaal?utm_content=buffer8a06d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer)   Wie durft het nog? Een Facebookprofielfoto plaatsen van jezelf met vlechtjes ...

Image

Afrikanen bekommeren zich niet om het milieu! Plastic, glas, papier en etensresten worden niet gescheiden. Wat zeg ik!?.. Afval vindt überhaupt zijn weg niet naar de afvalbak. Plastic, blikjes… het slingert rond op straat. Met een beetje geluk wordt het een keer bij elkaar geharkt een in...

There's enough heat for everyone, if only Africa would share ;)

https://www.youtube.com/watch?v=q5opSsAYQ3k Een  parodie op 'We Are the World' om ons even aan het denken te zeggen.  De makers willen het eenzijdige beeld wat we in het westen hebben van afrika bekritiseren op een grappige manier.  Waar denk jij aan als het over Afrika gaat? Honger? ...

My World Event 2014

Ik ga hier sowieso naartoe. Wil iemand met me mee?   Het MyWorld Event is dé netwerkbijeenkomst van het jaar voor Particuliere Initiatieven (PI) in ontwikkelingssamenwerking. In het Centraal Museum in Utrecht komen op zaterdag 25 oktober PI, ondersteunende organisaties en deskundigen sam...

weldoeners welkom

http://www.mo.be/analyse/weldoenertoerisme-wel-welkom Interessant en positief artikel over de lokale kijk op vrijwilligers.