Duurzaam Uganda

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb, daarom is het de hoogste tijd voor een nieuwe blog!

In deze blog gaat het over duurzaamheid, het klimaat en een schoner milieu in Uganda. Deze onderwerpen hebben alles te maken met millenniumdoel 7: meer mensen in een duurzame leefomgeving.

Om te beginnen is Uganda niet zo’n duurzaam land. Uganda is een derde wereldland en heeft hier niet de materialen en technieken voor. Sommige gezinnen in Uganda bezitten over een fuel stove (dit is een stenen oventje). Met zo’n oven wordt veel minder warmte verspild en gaan er minder schadelijke stoffen de lucht in. Toen ik in Uganda was heb ik zelf twee van zulke stoven mogen bouwen voor mensen. Op internet kwam ik een artikel tegen over een Ugandese waterkrachtcentrale. In 2012 is deze waterkrachtcentrale van start gegaan. Deze waterkrachtcentrale kan met 5 turbines 250 megawatt opwekken. Uganda heeft enorm veel last van stroomuitvallen. Hierdoor komt de economische ontwikkeling in gevaar en het zorgt voor onrust onder de bevolking. Uganda heeft naar schatting ongeveer 130 megawatt extra vermogen nodig op piekuren, maar analisten waarschuwen dat het energieverbruik de komende karen enorm zal stijgen. Uganda wil daarom nog een waterkrachtcentrale bouwen bij Kurama. De centrale moet 700 megawatt gaan opwekken. Toen ik wat verder zocht kwam ik een later geschreven artikel tegen waarin in stond dat de president van Uganda bekent heeft gemaakt dat Uganda gaat investeren in een waterkrachtcentrale die 750 megawatt kan opwekken. Deze waterkrachtcentrale moet er voor zorgen dat de stroom in Uganda niet meer zal uitvallen.

Met deze informatie kan ik zeggen dat Uganda door tekort aan ontwikkeling niet veel doet op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben daar simpelweg niet de mogelijkheden voor. Wat ik dan wel weer heel knap vind en wat natuurlijk ontzettend duurzaam is, is de waterkrachtcentrale die Uganda heeft en die nu ook nog uitgebreid wordt. Het gaat dus de goede kant op!

Image
Follow the author: Agnes
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

ontwikkeling en duurzaamheid

Fijn dat Uganda zich actief bezig houdt met een duurzame manier van energie opwekken! Thanks voor je berichtje.
Je kunt je natuurlijk wel afvragen of een ´tekort aan ontwikkeling´ maakt dat een land minder duurzaam is... Zijn het niet vaak juist ´ontwikkelingen´ in het Westen geweest die schadelijk zijn voor het milieu... En is het niet juist door onze staat van ontwikkeling dat wij zoveel consumeren en verbruiken...De gemiddelde Ugandees zal vele malen minder energie verbruiken dan de gemiddelde Nederlander... Hopelijk doen zij het beter en gaat de vooruitgang daar op een betere en duurzamere manier!
 
 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1