Photo
Title: De douchecoach (dag 7 van de 8-daagse challenge)
De douchecoach (dag 7 van de 8-daagse challenge)

De douchecoach (dag 7 van de 8-daagse challenge)

Media of Agnes
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
De douchecoach (dag 7 van de 8-daagse challenge)

De douchecoach (dag 7 van de 8-daagse challenge)

Vandaag is alweer de een na laatste dag van de challenge!

Deze dag staat in het teken van millenniumdoel 4: minder kindersterfte.

Het percentage kinderen dat voor hun vijfde jaar overlijdt moet in 2015 met tweederde zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. In dat jaar stierven wereldwijd 12,4 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar oud.

De hoge kindersterfte heeft verschillende oorzaken. Veel kinderen overlijden aan ziektes die voorkomen of genezen hadden kunnen worden, zoals diarree, mazelen, longontsteking en malaria. Toegang tot medicijnen, vaccinaties, een goede hygiëne en een goede gezondheidszorg is noodzakelijk om deze ziekten te helpen bestrijden. Ik denk dat wij hier in Nederland heel dankbaar mogen zijn met onze goede gezondheidszorg. Onze kinderen kunnen ingeënt worden en zijn daardoor beschermt tegen gevaarlijke ziektes. Wanneer kinderen dan wel ziek zijn, is er een dokter in de buurt die je kan helpen. Voor die dokter hoef je niet eindeloos in de rij te staan met de angst of je vandaag nog wel aan de beurt komt. Vaak denken wij er niet bij na in hoeveel rijkdom wij leven. Toen ik in Uganda was heb ik meerdere kinderen gezien met littekens, brandwonden, rare hoesjes, kinderen die slachtoffer waren van toverdokters enz. Dan pas dringt het tot je door hoe goed wij het voor elkaar hebben.

Als actie voor vandaag ga ik douchen met een douchecoach. Met deze actie wil ik water besparen. De maximale douchetijd die ik mezelf heb gegeven is 5 minuten. Dit is voor mij uitzonderlijk want normaal douche ik vaak te lang (lees: heeeeel erg lang).

Dus met de kookwekker op 5 minuten ben ik gaan douchen. Het was wel een beetje stressen want ik moest en zal het halen. Als eerste shampoo in mijn haar en inzepen en toen alles afspoelen. En het is gelukt! Met nog 47 seconden op de kookwekker is deze actie gelukt. Ik ga voortaan toch maar echt proberen om korter te douchen. Want in Nederland douchen we met schoon water wat in realistisch opzicht gewoon drinkwater is. Als je tien minuten staat te douchen stromen er liters schoon water door het putje. En dan te bedenken dat ze in landen niet eens schoon drinkwater hebben. En wij verspillen hier als het ware het schone water. Ik denk dat die landen er heel wat voor over te hebben om ons douchewater te gebruiken als (noodzakelijk!) drinkwater.

Het is een goed punt om eens over na te denken. Er zijn tegenwoordig ook echte douchecoachen te koop in de winkel. Deze kun je aan de badkamermuur plakken. De douchecoach is een zandloper die vijf minuten loopt. Met deze douchebeurt bespaar je al snel 42 liter water. Dat is de moeite waard toch?

Als je vanavond of morgen gaat douchen stel ik je voor de uitdaging om ook te proberen om vijf minuten (of nog korter) te gaan douchen. Succes!

Morgen alweer de laatste dag van de challenge!

Tot dan!

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]