Reiskringloopwinkel, een win-win situatie

Het is weer gelukt! De vakantie voor aankomende zomer is geboekt. En deze keer is het een bijzondere reis. De afgelopen jaren ging ik elke zomer met een vriendin of alleen naar Azië om te backpacken en de mooiste en kleinste plekjes te ontdekken met toch wel  zuid Sulawesi vorig jaar toch wel als één van de hoogtepunten.  Aankomende zomer gaan we het anders doen, ik heb een reis “ontworpen” voor ons gezin. Deze zomer kan ik mijn ouders en zusje alle mooie plekken laten zien en zelf nog een aantal nieuwe plekken ontdekken. Ook zullen zij het project bezoeken op Bali waar ik al sinds 2010 actief voor ben, super! Aan het eind van onze reis zal ik zelf naar de Filipijnen vertrekken voor het 2e deel van mijn stage, kan slechter toch?

Een belangrijk “dingetje” tijdens mijn reizen is dat ik zoveel mogelijk rekening probeer te houden met de lokale bevolking , cultuur en de natuur. Ik geef graag een donatie voor het behoud van het koraal, zorg dat ik geen afval achter laat, koop zoveel mogelijk bij de lokale bevolking en wordt oprecht gelukkig van eco-verantwoorde hotels en restaurants. Zo kwam ik vorig jaar na een lange wandeling terecht in een kleine plaats in Zuid Sulawesi. Hier zag ik hoe de houten cruise (zeil)-schepen met de hand werden gemaakt. Ik raakte (oke, ja ik had hier het voordeel dat ik Indonesisch spreek) in gesprek met één van de bouwers die mij een rondleiding gaf op dit schip. Het uitzicht vanaf het dek was echt adembenemend. Na de rondleiding ben ik wat gaan drinken bij een lokaal tentje. Voor mij een ervaring om nooit te vergeten. Tijdens mijn stage op de Filipijnen hoop ik nog veel meer mooie mensen tegen te komen zomaar spontaan op straat of via een tour van Smokey Tours. 

Een ander leuk initiatief wat goed past binnen mijn 'Fair-travel' idee is de Reiskringloopwinkel waar je zelf spullen aan kunt doneren of gedoneerde reisartikelen kunt aanschaffen. Op deze manier worden reisartikelen hergebruikt en de projecten van JoHo (onder andere op de Filipijnen) gesteund! Daarnaast scheelt het mij veel in kosten, wat voor mij als student natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is. Ook mijn moeder was erg blij met dit initiatief want nu was er eindelijk een goede reden om de zolder op te ruimen...Een aantal uur later hadden we samen heel wat spinnenwebben verwijderd, vakantie herinneringen opgehaald, veel gelachen en een stapel spullen voor de reiskringloop winkel verzameld. Want tja waar wij vroeger als gezin vaak gingen kamperen, kozen mijn ouders nu (vaak zonder kinderen) toch liever voor een huisje aan de kust of zoals dit jaar een mooie verre reis met het gezin. De thermoskan, het strandmatje, jerrycan, opvouwbare krukje en camping speelgoed waren voor hen dus overbodig. Hopelijk zijn er andere mensen die hier nog wel wat aan hebben en krijgen onze (toch wel geliefde) reisartikelen een mooi tweede leven.

Daarnaast is de reiskringloopwinkel ook ideaal voor iedereen die vrijwilligerswerk gaat doen. Zo vond ik er een baby-klamboe waar ik één van mijn Balinese vrienden aankomende zomer erg blij mee kan maken. Zijn dochtertje is namelijk niet alleen bij hem erg geliefd maar helaas ook bij de muggen. 

Voor mezelf doe ik volgende week nog één laatste reisartikelen check en dan... dan kan voor mij de vakantie beginnen, ik heb er zin in, laat de zomer maar komen! 

Follow the author: Kirsten
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

:)

wauw wat een toffe blog, als ik dit leest begint het me weer overal te kriebelen om ook op reis te gaan, helaas dit jaar zal het niet gebeuren met afstuderen en een nieuwe baan!! Maar ik ben nog lang niet klaar met de wereld ontdekkenGeniet van je prachtige reisliefs

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1