Image
WorldSupporter profile of Kirsten
Image
Travel & Move: 
Bali, mijn grote liefde. Ondertussen spreek ik een aardig woordje Indonesisch en op die manier kom ik nog dichterbij de lokale bevolking.
Heerlijk douche in de rivier, m'n huisje standaard controleren op ongedierte en veel buiten zijn. Ik probeer tijdens mijn reizen zoveel mogelijk in contact te komen met de lokale bevolking zodat ik van hen kan leren en zij van mij. Verder ben ik lid van het couchsurfing waarbij mijn kamer staat aangeboden als logeer adres voor mensen die naar Nederland komen. Tot nu toe heb ik dat platform vooral gebruikt om andere mensen informatie te geven over Nederland en vooral ook mijn woonplaats, Leeuwarden.
Experience & Leisure: 
Ik ben gek op sport en alles wat daarmee te maken heeft! Zelf heb ik gevoetbald en voetbal training gegeven. Maar mijn aller grootste (en helaas ook aller duurste) hobby is reizen.
Tot nu toe is Azië mijn absolute favoriet maar ook zuid-Amerika staat nog wel op mijn verlanglijstje. Verder heb ik met mijn zusje de afspraak gemaakt dat we in 5 jaar tijd alle Europese (hoofd) steden zullen bezoeken.
Learn & Develop: 
Ik zit in het laatste jaar van de studie international hospitality management en loop stage bij JoHo en daar help ik bij het promoten van de projecten van World Activity Philipines.
De link tussen mijn opleiding en non profit organisaties is gelegd door mijn 3e jaars minor humanitarian management, die zich richt op alles wat te maken heeft met ontwikkelingshulp en non profit organisaties.
Help & Change: 
Ik ben actief voor stichting Coba Baca een openbare bibliotheek/educatief centrum in het noorden van Bali.
Met deze organisatie proberen wij zoveel mogelijk mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling door middel van cursussen, de uitleen van boeken en jaarlijkse sportactiviteiten. Elk jaar in juli hebben we een voetbal toernooi wat één groot succes is. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van fondsenwervingsacties om het nieuwe gebouw te kunnen financieren. In September zal ik naar de Filipijnen gaan voor mijn stage voor World Activity Philippines, ik ben dus heel benieuwd!
Work & Initiate: 
Ik werk als oppas bij mensen thuis.
Niet echt iets waarmee ik meteen een wereld bijdrage kan leveren al probeer ik het natuurlijk wel zo af en toe door mijn oppas kinderen bewust te maken van de dingen om hen heen.
My Latest Activity
Eerlijk is eerlijk, hoe eerlijk eet ik nou echt?

Zondag ochtend, terwijl m'n vriend terug komt van het hardlopen lig ik nog heerlijk in bed. Ik lees een artikel van Oneworld over duurzame keurmerken als UTZ, Fairtrade en Rainforest Alliance. Helaas blijkt uit onderzoek dat deze keurmerken niet direct betekenen dat de mensen ook daadwerkelijk een l...

Koningsdag vrijmarkt in Bakkum

Vandaag staan Elisa en Eleonora op de vrijmarkt in Bakkum. Hier verkopen zij leuke spullen en heerlijke cupcakes. De volledige opbrengst van deze actie zal naar Coba Baca gaan en daar ben ik als ambassadeur van deze stichting natuurlijk heel erg blij mee.  Dus mochten jullie in de buurt zijn, h...

"Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet"

Europa zit vol. Geert Wilders zegt het al; "in Australië hebben ze wel ballen". Australië stuurt de mensen direct terug, probleem opgelost. Zo krijg ik, starter op de arbeids en woningsmarkt, mijn sociale huurwoning volgende keer wel toegewezen en wordt mijn belastinggeld niet gebruikt voo...