Photo
Title: Wereldwijde schoonheid
Wereldwijde schoonheid

Wereldwijde schoonheid

Media of Kirsten
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Wereldwijde schoonheid

Wereldwijde schoonheid

Het is weer tijd om te bloggen maar ik was volledig inspiratieloos. Ik kon jullie gaan vertellen wat ik momenteel op stage doe. Wat voor leuke dingen we allemaal uitwerken en hoeveel zin ik heb in de Jobfair of dat ik geniet van de wind door mijn haar als ik in een Jeepney zit maar veel verder dan dat zou ik niet komen. Tot ik vanmiddag door de shoppingmall liep, op weg naar de pinautomaat en aan de drukte al zag dat er beneden wat aan de hand was. Een tikkeltje nieuwsgierig keek ik over de ballustrade en daar zag ik allemaal jonge kinderen, opgemaakt, in hun mooiste jurkjes of broeken over een catwalk lopen. Ze werden aangemoedigd door hun enthousiaste(re?) ouders. En kregen nog wat laatste tips over foto-model posities van hun oudere zussen. Een deel van de kleuters vergat deze tips zodra ze op de catwalk stonden en huppelden er vrolijk op los. Een andere groep vond het allemaal toch wat spannend en begon te huilen of zocht angstig naar één van hun ouders terwijl een klein groepje diva's optimaal gebruik maakte van de camera's en de aandacht en er op los poseerde. Al met al een vrolijk geheel waarbij veel kinderen werden beloond met een prachtige cupcake. 

Terwijl ik daar stond dacht ik aan een gesprek dat in Azië vaak terug komt. Wat is mooi? Wanneer ben je knap? En wat zijn nou echte schoonheidsidealen? De meeste Aziaten zijn jaloers op mijn blonde haar en lichte huidskleur. Ze vinden het prachtig en zien het vaak als een teken van rijkdom. Veel Aziaten dragen dan ook lange mouwen om maar niet bruin te worden of lopen met een parasol, alles om de zon maar tegen te houden. Twee weken geleden ontmoette ik een beveiliger bij Quezon Memorial Circle (een groot park en monument vlakbij mijn huis), hij was op dat moment een soort van 'klaar-over' op een vijf baans weg en ik moest nog even wachten tot ik over kon steken. Hij bood mij een stoel aan en we raakte in gesprek. Na wat algemene hoi hoe gaat het, waar kom je vandaan-tjes, deed hij de mouw van zijn overhemd een klein stukje om hoog om te laten zien hoeveel bruiner zijn hand was dan de rest van zijn bedekte arm. En inderdaad een heel verschil. Ik als Nederlander, met een zwak voor getint, vind zo'n kleurtje juist wel mooi. En als ik me bedenk hoeveel mensen er in Nederland naar de zonnebank gaan, dan kan ik me niet voorstellen dat, dat is om bruin te worden en daarmee dus arm te lijken, toch?

En ook bij deze jonge kinderen zie je het al gebeuren, lagen make-up om maar blanker te lijken. Zal dit ooit veranderen? Er gaat in sommige gevallen natuurlijk een hele geschiedenis aan vooraf die in Nederland momenteel pijnlijk duidelijk wordt rondom de Zwarte Piet discussie. Maar zal dit ooit slijten? En zal het ooit zo zijn dat wij blanken liever blank blijven en getinte mensen trots en blij zijn met hun kleurtje? Ik ben benieuwd.  

De twee meisjes op de foto waren in ieder geval erg gelukkig met hun prachtige cup-cake. 

 

More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]