Photo
Title: Lachende groenten
Lachende groenten

Lachende groenten

Media of Kirsten
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Lachende groenten

Lachende groenten

Kromkommers, appels met een mooie streep er op, tweeling kiwi's en tweetakkige wortels.

Een week geleden zag ik dat de Albert Heijn (ja ik ga nu toch echt reclame maken) "buitenbeentjes" verkocht. Deze net wat anders gevormde groenten worden normaal gesproken afgekeurd en zal je dan ook niet zo snel in het groentenschap terug vinden. Zonde natuurlijk! Want waarom zou je dat heerlijke frisse appeltje met een deukje weg gooien als de smaak exact hetzelfde is? En wat is er mis met een kromme komkommer die je toelacht? Inderdaad helemaal niets. Voor 3,99 euro heb je zo'n doos met bijzonder gevormde groenten die naast lekker ook nog eens super goed zijn voor je creativiteit ;-) 

Maar goed dingen horen natuurlijk "perfect" te zijn. Kromme komkommers zien wij graag recht maar helaas is dit niet alleen bij groenten en fruit het geval. Mensen die "anders" zijn door huidskleur, geloof of overtuiging worden ook niet altijd gezien als "uniek". In een samenleving van 16 miljoen mensen hebben we het liefst 16 miljoen rechte komkommers, appels zonder deukjes en andere "afwijkingen". 

Een tijdje geleden was er een programma op tv over vluchtelingen. Eén van de deelneemsters noemde iedereen die getint is "Habibi's", bam stempel erop klaar. En natuurlijk ook ik snap dat na de recentelijke aanslagen, de negatieve berichten over moslims in de media en de liquidaties van IS mensen minder enthousiast zijn over moslims en misschien zelfs wel bang voor ze zijn. Maar eerlijk is eerlijk, deze mensen passen ook niet binnen de "buitenbeentjes" box. Dat zijn geen kromme komkommers maar rotte appels. Groepen en individuen die het verpesten voor een groot deel van appels die misschien door een ander geloof, ander kleurtje of andere (moeder)taal net wat anders zijn dan de gemiddelde blanke Nederlander. 

En om dan nog even terug te komen op mijn tweetakkige wortels en appels met een streepje... Die verdwijnen donderdag gewoon heerlijk in de hutspot. Niemand die het verschil dan nog ziet, ruikt of proeft. Want uiteindelijk is een tweetakkige wortel ook een wortel. 

More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]